...
Реєструйся

Перелік категорій громадян, що можуть отримати ваучери, розширено


Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про внесення змін до Порядку видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці». Відповідне рішення Уряд ухвалив на засіданні 30 вересня.

Постановою передбачено розширення кола осіб, які мають право на отримання ваучера й визначено додаткові документи, які можна подавати для підтвердження права на отримання ваучера.

Згідно з Постановою право на отримання ваучерів тепер мають особи й члени їхніх сімей, щодо яких згідно із законодавством установлено факт позбавлення свободи внаслідок збройної агресії проти України, після їхнього звільнення. Також у разі відсутності трудової книжки або її дублікату на підтвердження трудового стажу дозволяється подання відомостей із реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

«Уряд зробив ще один крок для посилення соціального захисту громадян та членів їх сімей, які постраждали від російської агресії. Відтепер вони зможуть отримувати в центрах зайнятості ваучери для проходження освітніх курсів з перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями. Це сприятиме підвищенню їх конкурентоспроможності на вітчизняному ринку праці», — заявила Перша віцепрем’єр-міністерка України — Міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Зазначимо, що ваучер — документ, який дає особі право на перепідготовку або підготовку за іншою спеціальністю, підготовку на наступному рівні освіти, спеціалізацію, підвищення кваліфікації у закладах освіти чи у роботодавця. Видають їх у відділеннях Державного центру зайнятості.

Замовляйте ексклюзивний посібник «Оптимізація трудових відносин у період воєнного стану: ТОП-55 відповідей» від редакції журналу «КАДРОВИК.UA».

Джерело: Міністерство економіки України

Матеріали до теми


Розмір одноразової допомоги потерпілому внаслідок випадку на виробництві
Сума одноразової допомоги потерпілому через нещасний випадок на виробництві або професійне захворювання визначається відповідно до ступеня втрати професійної працездатності, який ...
Гарантії для працівника, призваного на службу в ЗСУ
Відповідно до статті 119 Кодексу законів про працю України, за працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом ...