...
Реєструйся

Переведення посадових осіб місцевого самоврядування у період дії воєнного стану: роз’яснення НАДС


На думку Національного агентства України з питань державної служби, посадова особа місцевого самоврядування, яка прийнята на службу в органи місцевого самоврядування відповідно до Закону України від 07 червня 2001 року № 2493-III «Про службу в органах місцевого самоврядування» (далі — Закон № 2493), у період дії воєнного стану може бути переведена без конкурсного відбору на:

— рівнозначну чи нижчу посаду a6o посаду радника чи консультанта;

— на вищу посаду за результатами успішного закінчення стажування або з кадрового резерву.

Придбайте посібник «Оптимізація трудових відносин у період воєнного стану: ТОП-55 відповідей»

Також, у зв’язку із введенням воєнного стану на території України, Законом України від 12 травня 2015 року № 389-VIII «Про правовий режим воєнного стану» (далі — Закон № 389) передбачено спрощену процедуру призначення громадян України на посади в органи місцевого самоврядування.

Згідно з абзацом першим частини п’ятої статті 10 Закону № 389 у період дії воєнного стану особи призначаються, зокрема, на посади в органах місцевого самоврядування сільським, селищним, міським головою, головою районної, районної у місті, обласної ради без конкурсного відбору, обов’язковість якого передбачена законом, на підставі поданої заяви, заповненої особової картки встановленого зразка та документів, що підтверджують наявність у таких осіб громадянства України, освіти та досвіду роботи згідно з вимогами законодавства, встановленими щодо відповідних посад.

Правила внутрішнього трудового розпорядку для органів місцевого самоврядування – читайте у журналі «КАДРОВИК.UA»

Відповідно до абзацу другого частини п’ятої статті 10 Закону № 389 посадові особи місцевого самоврядування, призначені відповідно до абзацу першого цієї частини, не можуть бути переведені на інші посади в органах місцевого самоврядування.

Таким чином, посадові особи місцевого самоврядування, призначені відповідно до абзацу першого частини п’ятої статті 10 Закону № 389-VIII, у період дії воєнного стану, не можуть бути переведені на:

— рівнозначну чи нижчу посаду a6o посаду радника чи консультанта;

— на вищу посаду за результатами успішного закінчення стажування або з кадрового резерву.

Письмові і телефонні КОНСУЛЬТАЦІЇ та інші кадрові послуги експертів журналу «КАДРОВИК.UA»

Національне агентство України з питань державної служби зазначає, що роз’яснення міністерств, інших центральних органів виконавчої влади мають лише інформаційний характер i не встановлюють правових норм.

Джерело: Судово-Юридична газета України

Експрес-курс «Облікові документи кадрової служби та порядок їх ведення»

Матеріали до теми


Що робити, якщо працівник, який виїхав за межі території України, по закінченню 90 календарних днів відпустки без збереження зарплати не стає до роботи?
Працівник, який використав 90 календарних днів відпустки на підставі частини 4 статті 12 Закону України від 15 березня 2022 року ...
Кабмін готує електронне бронювання від мобілізації через «Дію»
Кабінет Міністрів повернувся до ідеї електронного бронювання військовозобов’язаних через «Дію», яка обговорювалася восени минулого року. Головна відмінність такого підходу – ...