...
Реєструйся

Перевірки-2015: кого в першу чергу перевірить соцстрах


ФСС від НС в листі від 27.07.2015 р № 964-07-2 повідомив, що з 01.07.2015 р закінчився мораторій на проведення перевірок. У зв’язку з цим робочі органи Фонду повинні почати планування та проведення перевірок.

При плануванні перевірок на 2015 рік в першу чергу рекомендовано проводити перевірку підприємств з обсягом доходу 20 млн грн і більше за попередній календарний рік. Обсяг доходу визначається на підставі відомостей розподілу чисельності працівників, річного фактичного обсягу реалізованої продукції (робіт, послуг) за видами економічної діяльності за попередній календарний рік (показник «Обсяг реалізованої продукції, робіт, послуг (без податку на додану вартість, акцизного податку)») .

У разі необхідності уточнення даних щодо обсягу доходу страхувальника рекомендовано звертатися до органів ДФСУ, які володіють відповідною інформацією на підставі даних декларації з податку на прибуток.

Також при плануванні перевірок на 2015 рік необхідно забезпечити проведення не більше однієї планової перевірки страхувальника протягом року шляхом узгодження графіків спільних перевірок щодо достовірності поданих страхувальником відомостей про види економічної діяльності та стану умов і безпеки праці та проведення профілактичної роботи з даних питань. Не допускається проведення більше однієї планової перевірки одного і того ж страхувальника протягом року.

Крім того, у Фонді відзначили: для попередження конфліктних ситуацій та судових суперечок зі страхувальниками проведення перевірок повинні передувати належний аналіз і належне оформлення документів для перевірки.

За матеріалами ЛІГА:ЗАКОН