...
Реєструйся

ПЕРЕВІРКИ-2019: КОГО І КОЛИ ЧЕКАТИ?


Державна регуляторна служба (ДРС) підготувала проект плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2019 рік.

План оприлюднено на ресурсі інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду. Ознайомитись з ним можна за посиланням.

Загалом бізнес може отримати 143 400 перевірок у 2019 році. Беззаперечним лідером є ДСНС – 76293 заплановані перевірки, суттєво менше – Держпродспоживслужба (21659), Держпраці (16897) та Держекоінспекція (10218). Найбільшу зацікавленість для перевіряючих становитимуть суб’єкти сільського господарства, освіти та гуртової торгівлі. Найбільша кількість перевірок очікується у Київській, Харківській та Дніпропетровській областях.

Згідно з Законом «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» планові заходи здійснюються відповідно до річних планів, що затверджуються відповідним держорганом. Внесення одного й того самого суб’єкта господарювання до планів різних органів є підставою для проведення комплексної перевірки. Суб’єкт господарювання має право відмовитися від її проведення. Для цього йому до затвердження плану комплексних перевірок на 2019 рік (до 15.11.2018), необхідно письмово звернутись з відповідною заявою до ДРС. У такому разі перевірка суб’єкта господарювання буде проводитьсь згідно з річними планами держорганів.

У разі виявлення підприємством у проекті плану помилок щодо назви, коду ЄДРПОУ, адреси, ступеню ризику, тривалості перевірки тощо, з вимогами щодо їх виправлення слід звертатись до відповідних держорганів.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Перша психологічна допомогу на робочому місці: хто може надати?
Першу психологічну допомогу (ППД) можуть надавати навчені працівники або штатний психолог. Розмір підприємства, умови роботи, наявні ресурси підкажуть роботодавцю, скільки ...
МОЗ запустило електронну систему забезпечення безперервного професійного розвитку медпрацівників
Безперервний професійний розвиток працівників сфери охорони здоровʼя є однією із передумов забезпечення якості та ефективності медичної допомоги. МОЗ України за ...