...
Реєструйся

Перевірки податкової: за неоформлених працівників роботодавцям загрожує до 201 тис. грн штрафу


Передусім податківці візьмуться за сферу торгівлі, де зарплати в конвертах вже стали звичною практикою.

Державна податкова служба відновить перевірки компаній з метою виявлення неоформлених працівників. У цій справі податківцям допомагатиме Державна служба з питань праці. Роботодавцям, які видають зарплати в конвертах та не платять податки за своїх працівників, загрожує штраф до 201 тис. грн.

У податковій розповіли, що станом на початок 2022 року без офіційного оформлення в Україні працювало понад 3 млн. громадян. Відповідно, податки за них не сплачували, тож протягом року державний бюджет втратив майже 100 млрд. грн. І це за умови отримання всіма цими працівниками мінімальної заробітної плати. Якщо б роботодавці оформили їх як слід, надходження до бюджету могли б бути ще більшими.

ГАРЯЧА ЛІНІЯ — безоплатні консультації для передплатників журналу «КАДРОВИК.UA»

У податковій зауважили, що тіньова зайнятість і раніше була болючим питанням в Україні. Однак зараз, коли більша частина податків та зборів спрямовується на підтримку армії та підвищення обороноздатності країни, боротьба з такими порушенням стала принциповим питанням.

За кожного неоформленого працівника роботодавець буде покараний штрафом на суму до 201 тис. грн. На ці гроші він міг би офіційно платити цьому ж працівнику мінімальну заробітну плату в сумі 6700 грн протягом 2 років. Тож порушникам є над чим замислитися.

Вебінар «Трудовий договір vs цивільно-правовий договір»
Формат: запис • Дата проведення: 26 вересня 2022 року

У відомстві підкреслили, що саме зараз, коли всі сили держави спрямовані на забезпечення потреб ЗСУ та соціальну підтримку населення, кожен українець зобов’язаний платити податки. Це найбільш простий для населення спосіб підтримати свою країну у боротьбі з ворогом.

Наразі Державна податкова служба та Держслужба з питань зайнятості складають список імовірних порушників. Здебільшого це керівники підприємств у галузях, в яких робота без офіційного оформлення є звичайною практикою. Наприклад, оптова та роздрібна торгівля. Після такого підготовчого етапу податкова візьметься безпосередньо за перевірку роботодавців, які викликають найбільше підозр.

Посібник «Оптимізація трудових відносин у період воєнного стану: ТОП-55 відповідей»
Придбати 0 (800) 219-977

 Джерело: GSMinfo


ЗАПИС вебінару «Спрощений режим трудового договору»

ОСНОВНІ ТЕЗИ ВЕБІНАРУ:
Коли та на який період можна встановити
Яких норм КЗпП можна не дотримуватися

Усі вебінари
Індивідуальні кадрові консультації

(063) 590-97-54
(095) 245-17-55
Відділ передплати: podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...
У Комітеті з питань соціальної політики відбулося обговорення стану адаптації трудового законодавства України до положень права ЄС
Повідомляємо, що 9 квітня 2024 року під головуванням заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ...