...
Реєструйся

Період перебування на військовій службі не входить до стажу, що дає право на щорічну відпустку


ЗАПИТАННЯ

Чи зараховується до стажу, що дає право на щорічну відпустку, час, коли за працівником, призваним на військову службу під час мобілізації, зберігалися місце роботи (посада)?

 

ВІДПОВІДЬ

Ні, з 19 липня 2022 року за працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом, у тому числі шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення зберігаються місце роботи і посада.

Військовий облік: методика ведення. Спецвипуск № 2, 2023
Замовити за вигідною ціною

Середній заробіток за такими працівниками не зберігається і вказаний період до стажу, що дає право на щорічну відпустку, не зараховується.

Замовляйте добірку «Мобілізований працівник: алгоритм дій для кадровика. Оновлене видання».

Джерело: Управління Держпраці

Курс «Підвищення кваліфікації з військового обліку»

Матеріали до теми


Закон № 3633 діє з 18 травня, оновити дані у ТЦК треба протягом 60 днів
Як ми вже повідомляли, Президент України Володимир Зеленський 16 квітня підписав Закон України від 11 квітня 2024 року № 3633-ІХ ...
Мобілізація за новими правилами: Президент підписав Закон
Сьогодні Президент України підписав Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації ...