...
Реєструйся

Підприємець отримує пенсію за віком, призначену іншою країною: що з ЄСВ?


ДФСУ роз’яснила: якщо пенсія за віком призначена за пенсійним законодавством іншої країни, а не відповідно до Закону №1058, то підприємець не звільняється від сплати ЄСВ.

ДФСУ в індивідуальній консультації від 26.02.2018 р. №780/К/99-99-13-02-01-14/ІПК нагадує, що підприємці звільняються від сплати за себе ЄСВ, якщо вони отримують пенсію за віком або є особами з інвалідністю, або досягли віку, встановленого ст. 26 Закону №1058-IV, та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу. 

Призначення пенсій регулюється Законом №1058. Якщо ж пенсія за віком, призначена за пенсійним законодавством іншої країни, а не відповідно до Закону №1058, то такий пенсіонер не є пенсіонером за віком у розумінні Закону №2464. А отже, він не звільняється від обов’язку нараховувати, обчислювати та сплачувати ЄСВ на загальних підставах та подавати до ДФС звіт з ЄСВ.

Джерело: news.dtkt.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Чи можуть платники єдиного внеску подати контролюючому органу на погодження довідку-розрахунок на виплату зарплати в електронній формі?
Пунктом 4 Порядку прийняття надавачами платіжних послуг на виконання платіжних інструкцій на виплату заробітної плати, затвердженого наказом Міністерства фінансів України ...