...
Реєструйся

Підтримка соціальних працівників: програма ЮНІСЕФ і Мінсоцполітики


ЮНІСЕФ обʼєднує зусилля з Міністерством соціальної політики України (далі — Мінсоцполітики), щоб забезпечити комплексну підтримку працівників соціальної сфери по всій країні, які продовжують надавати послуги сім’ям із дітьми в умовах війни.

Ідеться про розширення електронної системи кейс-менеджменту, яка надасть можливість спростити документування та запровадити цифрові соціальні послуги. Зокрема, ЮНІСЕФ допомагає забезпечити соціальних працівників технічним обладнанням для цифровізації роботи.

На прохання Мінсоцполітики ЮНІСЕФ закупив 5000 планшетів, що покликані полегшити роботу фахівців із соціальної роботи й спеціалістів служб у справах дітей. Уже почалася доставка планшетів у регіони.

Також із початку повномасштабного вторгнення ЮНІСЕФ забезпечив 1000 спеціалістів ноутбуками.

Міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович заявила, що під час війни зростає навантаження на соціальних працівників, тому виникла потреба допомогти їм додатковими знаннями, надати навички психологічної допомоги й забезпечити цифровими інструментами для полегшення роботи.

«Усі ці заходи є пріоритетами для нас та наших міжнародних партнерів. Ми вдячні ЮНІСЕФ за підтримку процесів розвитку соціальних послуг в Україні», — додала вона.

«Соціальні працівники продовжують надавати послуги українським дітям та родинам, які постраждали від війни, — наголосив представник ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін. — Тому нашим пріоритетом є зробити усе можливе, щоб соціальні працівники мали доступ до сервісів, які допомагають їм виконувати свою роботу краще, а отже забезпечувати кращу підтримку для дітей та сімей, з якими вони працюють».

«Авторський дистанційний курс підвищення кваліфікації кадровиків від Вікторії Ліпчанської. Вищий рівень». Реєструйтеся за посиланням.

Джерело: Міністерство соціальної політики України

Матеріали до теми


Закон № 3633 діє з 18 травня, оновити дані у ТЦК треба протягом 60 днів
Як ми вже повідомляли, Президент України Володимир Зеленський 16 квітня підписав Закон України від 11 квітня 2024 року № 3633-ІХ ...