...
Реєструйся

Які переваги й недоліки пошуку роботи через інтернет-ресурси?


Багато хто, залишившись без роботи, шукає свого працедавця через спеціалізовані сайти з посередництва у працевлаштуванні. Такий спосіб — виправданий, доволі популярний та ефективний. Однак має як переваги, так і недоліки.

Переваги:

  1. Зручність. Переглядати свіжі вакансії можна в запланований час. На найприйнятніші пропозиції відправляти електронною поштою резюме, у телефонному режимі домовлятися про зустріч із працедавцем і проводити її в режимі онлайн.
  2. Швидкість. Варіантів працевлаштування на сайтах дуже багато. Вони різноманітні. Тому можна в доволі стислий час знайти постійну роботу або тимчасовий підробіток.
  3. Актуальність. Чимало фірм і компаній шукають потенційних працівників через усемережжя, тому база вакансій постійно оновлюється, доповнюється новими оголошеннями й залишається актуальною.

Водночас пошук роботи через інтернет-ресурси має і ризики, які варто врахувати.

Недоліки:

  1. Можливість натрапити на шахраїв. Не всі вебсервіси перевіряють тих, хто називає себе працедавцем, а також їхні вакансії.
  2. Велика конкуренція. Щоб знайти найбільш прийнятну роботу, треба проявляти активність. Наполегливо шукати вакансії, відправляти працедавцям своє резюме, контактувати з ними телефоном. Шукачів роботи на спеціалізованих сайтах багато, тому треба постаратися, щоб показати себе з кращого боку.

Поради від Державної служби зайнятості щодо пошуку роботи через спеціалізовані сайти:

  • Не треба зациклюватися на якійсь одній пропозиції: слід проаналізувати всі доступні варіанти й надіслати резюме відразу декільком працедавцям. Це підвищить шанс отримати омріяне місце праці.
  • Не відкликатися на всі оголошення підряд, а вибирати серед загалу лише ті вакансії, що відповідають вашим професійним знанням і навичкам.
  • Уважно перевіряти інформацію про фірму чи компанію, що шукає працівників. Не надсилати підозрілим адресатам документи.
  • Шукати роботу ретельно, не лінуватися. Лише тоді ви обов’язково віднайдете можливість повернутися до трудової діяльності з оптимальними умовами й гідним заробітком.

Вигідна ціна! Піврічна передплата на журнал «КАДРОВИК.UA». На 2023 рік ВИГІДНА передплата на видання в комплекті (друкований журнал + електронна версія) — зі знижкою 30 %.

Джерело: Львівський обласний центр зайнятості

Матеріали до теми


Членські організації ФПУ розробили звернення про захист соціальних прав і гарантій членів профспілок (законопроєкт № 11367)
На заклик Президії ФПУ провести роботу щодо залучення народних депутатів України до підписання законопроєкту «Про внесення змін до Закону України «Про ...
Опубліковано огляд судової практики КЦС ВС щодо про колективні договори і угоди
Верховний Суд опублікував огляд судової практики Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду щодо застосування законодавства України про колективні договори ...
Впровадження лікарської резидентури за вузькопрофільними лікарськими спеціальностями
Міністерство охорони здоров’я вперше за історію української медичної освіти запроваджує лікарську резидентуру. Це — етап післядипломної медичної освіти, який триває ...
Закріплення на всій території України єдиного київського часу та відміна переходу на «зимовий» час: проєкт Закону № 4201
Комітет з питань економічного розвитку рекомендує Верховній Раді прийняти в цілому законопроєкт про обчислення часу в Україні. На нещодавньому засіданні ...