...
Реєструйся

Які переваги й недоліки пошуку роботи через інтернет-ресурси?


Багато хто, залишившись без роботи, шукає свого працедавця через спеціалізовані сайти з посередництва у працевлаштуванні. Такий спосіб — виправданий, доволі популярний та ефективний. Однак має як переваги, так і недоліки.

Переваги:

  1. Зручність. Переглядати свіжі вакансії можна в запланований час. На найприйнятніші пропозиції відправляти електронною поштою резюме, у телефонному режимі домовлятися про зустріч із працедавцем і проводити її в режимі онлайн.
  2. Швидкість. Варіантів працевлаштування на сайтах дуже багато. Вони різноманітні. Тому можна в доволі стислий час знайти постійну роботу або тимчасовий підробіток.
  3. Актуальність. Чимало фірм і компаній шукають потенційних працівників через усемережжя, тому база вакансій постійно оновлюється, доповнюється новими оголошеннями й залишається актуальною.

Водночас пошук роботи через інтернет-ресурси має і ризики, які варто врахувати.

Недоліки:

  1. Можливість натрапити на шахраїв. Не всі вебсервіси перевіряють тих, хто називає себе працедавцем, а також їхні вакансії.
  2. Велика конкуренція. Щоб знайти найбільш прийнятну роботу, треба проявляти активність. Наполегливо шукати вакансії, відправляти працедавцям своє резюме, контактувати з ними телефоном. Шукачів роботи на спеціалізованих сайтах багато, тому треба постаратися, щоб показати себе з кращого боку.

Поради від Державної служби зайнятості щодо пошуку роботи через спеціалізовані сайти:

  • Не треба зациклюватися на якійсь одній пропозиції: слід проаналізувати всі доступні варіанти й надіслати резюме відразу декільком працедавцям. Це підвищить шанс отримати омріяне місце праці.
  • Не відкликатися на всі оголошення підряд, а вибирати серед загалу лише ті вакансії, що відповідають вашим професійним знанням і навичкам.
  • Уважно перевіряти інформацію про фірму чи компанію, що шукає працівників. Не надсилати підозрілим адресатам документи.
  • Шукати роботу ретельно, не лінуватися. Лише тоді ви обов’язково віднайдете можливість повернутися до трудової діяльності з оптимальними умовами й гідним заробітком.

Вигідна ціна! Піврічна передплата на журнал «КАДРОВИК.UA». На 2023 рік ВИГІДНА передплата на видання в комплекті (друкований журнал + електронна версія) — зі знижкою 30 %.

Джерело: Львівський обласний центр зайнятості

Матеріали до теми


У Комітеті з питань соціальної політики відбулося обговорення стану адаптації трудового законодавства України до положень права ЄС
Повідомляємо, що 9 квітня 2024 року під головуванням заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ...