...
Реєструйся

Оформлення заяви-розрахунку за е-лікарняним сумісника


Застраховані особи, які працевлаштовані в кількох роботодавців, мають право на отримання допомог за листками непрацездатності від Фонду соціального страхування України (далі — ФССУ) за кожним місцем роботи.

Однак, якщо працівник є сумісником, оформлення роботодавцем заяви-розрахунку за його електронним листком непрацездатності має специфіку.

Зокрема, внесення до заяви номера е-лікарняного сумісника з урахуванням номера його копії (крапка й цифра після неї) призведе до помилки — таку заяву буде автоматично відхилено.

Номер копії не є складовою частиною унікального номера е-лікарняного, тож при формуванні заяви-розрахунку для працівників за сумісництвом необхідно вказувати номер їхнього листка непрацездатності до знаку крапки.

Зазначимо, що особливістю е-лікарняних сумісників є те, що в роботодавців за сумісництвом відображається не е-лікарняний безпосередньо, а його цифрова копія. Вона відрізняється від оригінального документа порядковим номером копії, який додається до унікального номера е-лікарняного після знаку крапки: ХХХХХХ-ХХХХХХХХХХ-Х.1. Якщо в працівника декілька роботодавців за сумісництвом, цифра після крапки буде зростати за порядком (.2 і далі).

Зазначена цифра є технічною інформацією про те, що це копія електронного листка непрацездатності, а застрахована особа працює в роботодавця за сумісництвом.

Отримайте доступ до вебінару «Сучасне сумісництво».

Джерело: фейсбук-сторінка Фонду соціального страхування України

Матеріали до теми


Працівник оформлений у резидента Дія Сіті як сумісник: особливості оподаткування його доходу
Контролери пояснили за якою ставкою ПДФО оподатковувати зарплату працівника, який працює у резидента Дія Сіті за сумісництвом на підставі трудового контракту (у ...
Коли контролюючий орган відмовляє в укладенні договору про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування
Згідно з положеннями розділу V Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженої наказом ...
Штраф за неправильно оформлену «лікарняні» у зв’язку з вагітністю та пологами: що треба знати
Згідно зі статтею 23 Закону України від 23 вересня 1999 року № 1105-XIV «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», підставою для ...