...
Реєструйся

Понад третину загиблих на виробництві – через дорожньо-транспортні аварії


Такими є дані Державної служби України з питань праці.

За видами подій більшість нещасних випадків зі смертельним наслідком, що сталися в українських регіонах цього року, – через дорожньо-транспортні пригоди. Загалом понад третина загиблих на виробництві.

Певна кількість нещасних випадків виробничого характеру у результаті ДТП мала місце цього річ і на Буковині.

Одна із найрезонансніших дорожньо-транспортних пригод трапилася 27 липня 2018 року на залізничному переїзді у селі Мамаївці Кіцманського району.

У результаті зіткнення автобуса та потяга тоді постраждали десятеро працівників підприємства «УПГ-Інвест» (підприємство зареєстровано та працює в Івано-Франківську).

У результаті ДТП двоє працівників загинуло, восьмеро – отримали травми різного ступеня тяжкості.

У відділі нагляду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері Управління Держпраці у Чернівецькій області зазначають: суб’єкти господарювання, що здійснюють пасажирські та вантажні автоперевезення, повинні звернути особливу увагу на безпеку руху транспорту на залізничних переїздах.

Так, водії транспортних засобів можуть перетинати залізничні колії лише на залізничних переїздах.

Під’їжджаючи до переїзду, а також починаючи рух після зупинки перед ним, водій зобов’язаний керуватися вказівками і сигналами чергового по переїзду, положенням шлагбаума, світловою та звуковою сигналізацією, дорожніми знаками і дорожньою розміткою, а також переконатися в тому, що не наближається поїзд (локомотив, дрезина).

Для пропуску поїзда, що наближається, і в інших випадках, коли рух через залізничний переїзд заборонено, водій повинен зупинитися перед дорожньою розміткою, дорожнім знаком, шлагбаумом чи світлофором так, щоб бачити сигнали, а якщо засоби організації дорожнього руху відсутні – не ближче 10 метрів до найближчої рейки.

Якщо перед переїздом немає дорожньої розмітки або дорожніх знаків, що визначають кількість смуг руху, рух транспортних засобів через переїзд дозволяється лише в один ряд.

Водії зобов’язані знати!

Рух через переїзд забороняється, якщо:

  • черговий по переїзду подає сигнал заборони руху;
  • шлагбаум опущений, або почав опускатися;
  • увімкнено заборонний сигнал світлофора чи звуковий сигнал незалежно від наявності та положення шлагбаума;
  • за переїздом утворився затор;
  • до переїзду у межах видимості наближається потяг.

Рух через переїзд сільськогосподарських, дорожніх, будівельних та інших машин і механізмів дозволяється тільки в задовільному транспортному стані.

Забороняється самовільно відкривати шлагбаум, об’їжджати його, або транспортні засоби, які зупинилися перед переїздом, коли рух через залізничну колію заборонено.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


15 квітня спливає строк сплати роботодавцями санкцій за невиконання нормативу по працевлаштуванню осіб з інвалідністю
Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю звертає увагу роботодавців, що 15 квітня 2024 року спливає строк сплати роботодавцями адміністративно-господарських санкцій, нарахованих за ...
ТЦК та СП ігнорує відстрочку заброньованого: чи можна оскаржити в суді?
Вже понад рік діє оновлений порядок бронювання. Він надає можливість бізнесу подавати на бронювання критично важливих працівників і отримувати для ...