...
Реєструйся

Порошенко схвалив виплату допомоги сім’ям міліціонерів, захоплених у полон


Виплата проводиться не більше ніж до дня звільнення співробітника міліції зі служби

Президент Петро Порошенко підписав Закон № 324-VIII «Про внесення змін до статті 19 Закону «Про міліцію» щодо збереження грошового та інших видів забезпечення співробітникам міліції, захопленим у полон або заручниками, або безвісно відсутнім» (прийнятий ВР 9 квітня).

Згідно із Законом, грошове забезпечення виплачується наступним членам сімей співробітників міліції: дружині (чоловікові), а в разі її (його) відсутності — повнолітнім дітям, які проживають разом з нею (ним), або законним представникам (опікунам, піклувальникам) або усиновителям неповнолітніх дітей (інвалідів з дитинства — незалежно від їх віку), а також особам, які перебувають на утриманні співробітників міліції, або батькам співробітників міліції в рівних частках, якщо працівники міліції не перебувають у шлюбі і не мають дітей.

При цьому виплата грошового забезпечення цим членам сімей здійснюється до повного з’ясування обставин захоплення співробітників в полон або заручниками, їх звільнення, або визнання їх у встановленому законом порядку безвісно відсутніми або померлими. У всіх випадках виплата грошового забезпечення проводиться не більше ніж до дня звільнення співробітника міліції зі служби в органах внутрішніх справ.

Дія зазначених норм буде поширюватися на осіб начальницького і рядового складу ОВС, а також військовослужбовців і співробітників Нацгвардії, які до набрання чинності Законом брали безпосередню участь в АТО і міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки, і були захопленими в полон або взяті заручниками, або визнані у встановленому законом порядку безвісно відсутніми під час такої участі.

За матеріалами Юрліги