...
Реєструйся

Порядок автоматичного продовження на місяць відстрочок від призову: пояснює Мінекономіки


Питання організації бронювання військовозобов’язаних в умовах правового режиму воєнного стану залишається незмінно актуальним і гострим як для роботодавців, так і для широкого загалу найманих працівників.

Постановою Кабінету Міністрів України від 07 травня 2024 року № 516 «Про продовження строків дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації» (далі — Постанова № 516) уряд продовжив автоматично на один місяць строки дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, наданих військовозобов’язаним відповідними рішеннями Мінекономіки згідно з Постановою Кабміну від 27 січня 2023 року № 76 «Деякі питання реалізації положень Закону України» Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час», які не закінчилися на 7 травня.

Послуги з військового обліку • Письмові і телефонні КОНСУЛЬТАЦІЇ
Для довідок: 0 (800) 219-977

Як це працює? Наприклад, якщо строк відстрочки закінчується 20 травня, то з огляду на Постанову № 516 строк такої відстрочки автоматично продовжується на місяць — тобто до 20.06.2024 року, йдеться у листі Мінекономіки від 14 травня 2024 року № 2704- 20/35460-03. Водночас не передбачено прийняття Мінекономіки додаткових рішень щодо продовження строків дії відстрочок.

Джерело: Бухгалтер.UA

Вебінар «Актуальні та перспективні зміни військового обліку: правила ведення, бронювання, відповідальність»

Матеріали до теми


Компенсація за невикористану щорічну відпустку за час проходження служби у лавах ЗСУ
ЗАПИТАННЯ Чи може працівник, який повернувся на основне місце роботи після демобілізації, отримати компенсацію за невикористану щорічну відпустку за час ...
Чи є потреба заброньованим працівникам проходити ВЛК?
Військовозобов’язаним громадянам, яких забронювали від мобілізації, не потрібно проходити військово-лікарську комісію. Про це заступниця директора департаменту з розвитку електронних послуг ...