...
Реєструйся

Порядок отримання підприємством довідок для визнання його критично важливим


У ДПС інформують, який порядок отримання підприємством довідок про загальну суму податків, зборів, платежів, нарахованих, утриманих та сплачених до державного і місцевих бюджетів, крім митних платежів, протягом звітного податкового року, та відсутність заборгованості із сплати єдиного внеску від територіального органу ДПС з метою визначення такого СГ критично важливим для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 27 січня 2023 року № 76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час» (далі — Постанова № 76).

Постанова № 76 набрала чинності 1 січня 2023 року. Нею, зокрема, затверджено Порядок та критерії визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період (далі – Порядок).

Військовий облік: методика ведення. Спецвипуск № 2, 2023
Замовити за вигідною ціною

Пунктом 2 Порядку встановлені критерії, за якими визначаються підприємства критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, зокрема:

  • загальна сума податків, зборів, платежів, нарахованих, утриманих та сплачених до державного і місцевих бюджетів, крім митних платежів, протягом звітного податкового року перевищує еквівалент 1,5 млн. євро, визначений за середньозваженим офіційним курсом Національного банку за той самий період, що підтверджується довідкою контролюючого органу, в якому на обліку перебуває підприємство (пп. 1 п. 2 Порядку);

Вебінар «Бронювання працівників у запитаннях і відповідях»
Для довідок: 0 (800) 219-977

  • відсутність заборгованості із сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок), що підтверджується довідкою про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, або витягом з інформаційної системи органів ДПС щодо статусу розрахунків платника з бюджетом та цільовими фондами, засвідченим керівником підприємства (пп. 5 п. 2 Порядку).

Для отримання інформації про загальну суму податків, зборів, платежів, нарахованих, утриманих та сплачених до державного і місцевих бюджетів, крім митних платежів, протягом звітного податкового року, та відсутність заборгованості із сплати єдиного внеску, підприємству необхідно звернутися письмово в довільній формі (з обов’язковим посиланням на пункт Постанови 76) до територіального органу ДПС за основним місцем обліку.

Територіальний орган ДПС в терміновому порядку надає інформацію, визначену підпунктами 1 та 5 пункту 2 Порядку:

  • за платником в цілому по Україні;
  • за період, який розпочинається 1 січня 2022 року і закінчується 31 грудня 2022 року.

Журнал обліку результатів перевірки стану військового обліку
Формат (розмір): 210×297 мм • Обсяг: 60 с.

Джерело: ДПС у Закарпатській області


Курс «Підвищення кваліфікації з військового обліку»

Курс містить:

  • Відеолекції
  • Зустрічі з лекторами в ZOOM
  • Презентації
  • Шпаргалки
  • Конспекти
  • Пам’ятки
  • Зразки та шаблони документів
  • Групові та індивідуальні консультації

Старт навчання — червень 2023 року
Докладніше

Матеріали до теми


Мобілізація за новими правилами: Президент підписав Закон
Сьогодні Президент України підписав Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації ...