...
Реєструйся

Порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці


Проведення атестації за умовами праці — це можливість якісного соціального захисту працівників: надання пенсій за віком на пільгових умовах, інших пільг та компенсацій. А також розроблення і реалізація організаційних, технічних, економічних заходів щодо поліпшення умов праці.

Так як атестацію проводять не рідше ніж раз на п’ять років, атестаційні комісії підприємств та організацій незалежно від форм власності й господарювання потребують систематичної методичної допомоги, рекомендацій, навчань та консультацій з питань проведення атестації робочих місць за умовами праці.

Управління Держпраці звертає увагу керівників підприємств, організацій на те, що відповідальності за не своєчасне та не якісне проведення атестації робочих місць за умовами праці покладається на них.

Зважаючи на вищезазначене та з метою уникнення можливого соціального конфлікту між роботодавцем і найманою робочою силою, необхідно дотримуватись вимог постанови Кабінету Міністрів України від 1 серпня 1992 року № 442 «Про Порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці» та  Методичних  рекомендацій для проведення атестації робочих місць за умовами праці, затверджених постановою Міністерства праці України від 1 вересня 1992 року № 41.

Джерело: https://lutsk.dsp.gov.ua

Матеріали до теми


Сектор психосоціальної підтримки інформує, як керівнику підтримати працівників
Як керівник ти маєш багато можливостей, щоб підтримувати ментальне здоров’я своїх працівників.   П’ять основних порад керівникові Розкажи персоналу про ...
Розмір одноразової допомоги потерпілому внаслідок випадку на виробництві
Сума одноразової допомоги потерпілому через нещасний випадок на виробництві або професійне захворювання визначається відповідно до ступеня втрати професійної працездатності, який ...