...
Реєструйся

Посилення відповідальності за порушення колективних договорів


Верховна Рада України розглянула в першому читанні законопроєкт № 7629 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності в сфері колективно-договірної діяльності».

Цей проєкт закону розроблено з метою реалізації положень Закону України від 23 лютого 2023 року № 2937-IX «Про колективні угоди та договори» в частині притягнення до відповідальності за порушення вимог законодавства під час укладення та виконання колективних угод і договорів (не набрав чинності).

Авторський дистанційний курс підвищення кваліфікації кадровиків від Вікторії Ліпчанської. Вищий рівень
Взяти участь: 0 (800) 219-977

Проєктом закону передбачається підвищення розміру штрафу за окремі види правопорушень:

  • ухилення від участі в колективних переговорах – від 10 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (надалі нмгд) (чинна норма – від 3 до 10);
  • ненадання інформації, необхідної для ведення переговорів і здійснення контролю за виконанням угод, договорів – від 5 до 10 нмгд (чинна норма – від 1 до 5);
  • накладення штрафу за ненадання працівнику особами, які представляють роботодавця, інформації про укладення колективного договору, внесення до нього змін і доповнень – від 5 до 10 нмгд (наразі відсутній).

Право складати протоколи про ці правопорушення уповноважених на те посадових осіб центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю – Держпраці.

Курс «Підвищення кваліфікації кадровиків. ПРОФІ»
Формат навчання: дистанційний. Максимально гнучкий графік.

Розгляд справ про такі адміністративні правопорушення проводиться у районних, районних у місті, міських чи міськрайонних судах.

Письмові і телефонні КОНСУЛЬТАЦІЇ та інші кадрові послуги експертів журналу «КАДРОВИК.UA»

Раніше писали:

Джерело: Управління Держпраці

Акція Весна у подарунок

Матеріали до теми


Чи потрібно повідомляти ДПС про прийняття працівника на тимчасові або громадські роботи за направленням центру зайнятості?
Так, потрібно. Організація та проведення громадських робіт здійснюються на підставі договору про організацію і фінансування громадських робіт, який укладається між центром зайнятості та роботодавцем ...