...
Реєструйся

Повноцінні вихідні гарно впливають на емоційний і фізичний стан — дослідження в Британії


Профспілки по всій Європі закликають уряди запровадити чотириденний робочий тиждень. Там, де пішли на такий експеримент, новим режимом виявились задоволені й начальство, і співробітники.

Так, за підсумками масштабного експерименту, більшість британських компаній, які взяли в ньому участь, закріпили у статутах «чотириденку», йдеться в Euronews.

Раніше писали: Чотириденний тиждень: опитування

 

Подробиці про експеримент

У шестимісячному експерименті у 2022 році взяла участь 61 організація. Згідно з оголошеними результатами, 89 % компаній, як і раніше, впроваджують чотириденний робочий тиждень через рік, а більше половини підприємств працюють у такому режимі постійно.

Дослідження показало, що інтенсивність праці зберігається на більш низькому рівні, а задоволеність роботою в персоналу вища, ніж на початку експерименту. Майже всі працівники (96 %) заявили, що їхнє особисте життя покращилося, а 86 % відзначили, що краще почуваються на робочому місці.

 

Дослідження, проведене у Великій Британії, показало, що компанії скоротили робочий час у середньому на 6,6 години, що призвело до 31,6-годинного робочого тижня. Також з’ясувалося, що на користь працівникам йдуть саме повні вихідні, а не періоди чергування, коли у додатковий вихідний за співробітником зберігається обов’язок приїхати в офіс у разі потреби.

Раніше писали: Де в Європі працюють найменше

Уряд Шотландії перевів на чотириденний робочий тиждень деякі державні служби. А у лютому 2022 року бельгійські працівники отримали право виконувати весь обсяг роботи за 4 дні замість звичайних 5 без втрати в зарплатні. Новий закон, який набув чинності роком раніше, дозволяє людям самим вирішувати, чи працювати їм 4 чи 5 днів на тиждень.

Джерело: ЗАКОН І БІЗНЕС

Всеукраїнський кадровий форум — 2024

Матеріали до теми


Вийшов спецвипуск від журналу «КАДРОВИК.UA» № 1, 2024 «Прийняття працівників на роботу»
Вже доступне актуальне й унікальне тематичне видання від експертів журналу «КАДРОВИК.UA» — спецвипуск «Прийняття працівників на роботу». Цей спецвипуск зробить ...
Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...