...
Реєструйся

Повний локдаун буде — коли саме і на скільки


Уряд розглядає три сценарії розвитку подій для введення повного локдауну в Україні. Фактично вони різняться лише датами. Про це повідомляє LIGA.net з посиланням на власні джерела в Кабміні.

Перший варіант передбачає, що жорсткий карантин запровадять одразу після ухвалення парламентом законів, що гарантують підтримку бізнесу на час карантину, та за умови що зростання випадків коронавірусу не сповільниться. Тривалість обмежень — від двох тижнів до закінчення новорічних свят.

Йдеться, вочевидь, про президентські законопроєкти «Проєкт Закону про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб»єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої распіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Co V-2» від 26 листопада 2020 року № 4429 і «Проєкт Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої распіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Co V-2» від 26 листопада .2020 року № 4430.

Останній передбачає, зокрема, внесення змін до Податкового кодексу України та Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування»  від 8 липня 2010 року № 2464-VI з певними пільгами і послабленнями для платників податків. Наразі сайт ВРУ анонсує, що пленарні засідання парламенту відбуватимуться наступного тижня, з 1 по 4 грудня.

Другий варіант розвитку подій передбачає запровадження жорсткого карантину не раніше 15 грудня. Тоді локдаун триватиме до закінчення різдвяних свят. Це дасть бізнесу можливість якось підготуватися до обмежень. За словами співрозмовника видання в Кабміні, це найімовірніший план дій, проте все залежить від статистики захворювань.

Третій варіант передбачає обмеження роботи низки підприємств з 29 грудня на два чи три тижні.

Можливий четвертий варіант — тотальний карантин з 24 грудня по 15 січня .

Жорсткі карантинні обмеження введуть з 23 грудня до 15 січня, пишуть ЗМІ. Практично ці ж терміни раніше назвав нардеп Дубінський.

 

Матеріали до теми


У Комітеті з питань соціальної політики відбулося обговорення стану адаптації трудового законодавства України до положень права ЄС
Повідомляємо, що 9 квітня 2024 року під головуванням заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ...