...
Реєструйся

Працевлаштування іноземців та осіб без громадянства


Іноземці та особи без громадянства, що постійно проживають в Україні, які визнані в Україні біженцями, яким наданий притулок в Україні, які визнані особами, що потребують додаткового захисту, яким наданий тимчасовий захист, а також ті, що одержали дозвіл на імміграцію в Україну, мають право на зайнятість на підставах і в порядку, встановлених для громадян України.

Цю норму частини четвертої статті 3 Закону України від 5 липня 2012 року № 5067-VI «Про зайнятість населення» нагадували посадовці управління інспекційної діяльності у Запорізькій області під час спільного заходу з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант», який проводився разом із  представниками Державної міграційної служби, Національної поліції та СБУ.

Виконання працівником обов’язків кількох тимчасово відсутніх працівників — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

Роботодавці мають право на застосування праці іноземців та осіб без громадянства на території України на підставі дозволу, що видається територіальними органами Державної служби зайнятості.

Розширення зони обслуговування та збільшення обсягу робіт: поняття, оформлення, оплата праці — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

Джерело: Управління Держпраці

Кадрова система «КАДРИ.UA»

Матеріали до теми


НАДС проводить презентацію посібника «Новації Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» від 2 травня 2023 року: коментарі та порівняльний аналіз»
23 травня відбудеться презентація посібника «Новації Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» від 2 травня 2023 року: коментарі ...
Перша психологічна допомогу на робочому місці: хто може надати?
Першу психологічну допомогу (ППД) можуть надавати навчені працівники або штатний психолог. Розмір підприємства, умови роботи, наявні ресурси підкажуть роботодавцю, скільки ...
МОЗ запустило електронну систему забезпечення безперервного професійного розвитку медпрацівників
Безперервний професійний розвиток працівників сфери охорони здоровʼя є однією із передумов забезпечення якості та ефективності медичної допомоги. МОЗ України за ...