...
Реєструйся

Працівник звільнився з роботи під час періоду тривалої тимчасової непрацездатності. Чи оплатяться йому дні непрацездатності після звільнення?


Допомога по тимчасовій непрацездатності виплачується застрахованим особам органами Пенсійного фонду з 6-го дня непрацездатності за весь період до відновлення працездатності або до встановлення медико-соціальною експертною комісією інвалідності (встановлення іншої групи, підтвердження раніше встановленої групи інвалідності), незалежно від звільнення, припинення підприємницької або іншої діяльності застрахованої особи в період втрати працездатності.

Допомога по тимчасовій непрацездатності працівнику-суміснику читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

Від редакції:

Звертаємо увагу, що згідно з частиною першою статті 5 Закону України від 15 березня 2022 року № 2136-IX «Про організацію трудових відносин в період дії воєнного стану» у період дії воєнного стану допускається звільнення працівника з ініціативи роботодавця у період його тимчасової непрацездатності, із зазначенням дати звільнення, яка є першим робочим днем, наступним за днем закінчення тимчасової непрацездатності, зазначеним у документі про тимчасову непрацездатність. Проте працівник може звільнитися за власним бажанням або ініціювати звільнення за угодою сторін під час його тимчасової непрацездатності.

 

Писали раніше:

Джерело: Центрально-Західне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці

Експрес-курс «Соціальне страхування по тимчасовій непрацездатності»

Матеріали до теми


Кейс для кадровика. Чи можна заборонити працівнику бути фізичною особою — підприємцем?
СИТУАЦІЯ Керівник наполягає включити до колективного договору пункт, що працівники підприємства не можуть бути ФОП. Чи правомірна така вимога? Чи ...
Чи беруться в розрахунок місяці роботи після призупинення трудового договору під час розрахунку «декретних» виплат?
СИТУАЦІЯ Із працівницею, яка йде у відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами, призупинено дію трудового договору. Чи беруться в ...