...
Реєструйся

Президент пропонує відзначати День пам’яті та перемоги над нацизмом 8 травня замість Дня перемоги


Президент Володимир Зеленський пропонує встановити в Україні 8 травня Днем пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років. Відповідний законопроєкт № 9278 він подав до Верховної Ради, йдеться у зверненні президента. Раніше 8 травня в Україні було Днем пам’яті, 9 травня – Днем перемоги.

Зеленський наголосив, що 8 травня Україна та вільний світ згадують про шість страшних років в історії людства. З 1939-го по 1945-й… «Саме 8 травня 1945 року набрав чинності акт про беззастережну капітуляцію Вермахту. І саме 8 травня світ вшановує пам’ять усіх, чиї життя були забрані тією війною», – зазначив президент.

Він повідомив, що сьогодні подає до Верховної Ради законопроєкт, яким пропонується встановити 8 травня Днем пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років.

Натомість 9 травня Україна відзначатиме День Європи, заявив Зеленський. «Сьогодні я підписав відповідний указ, і щороку відзавтра, 9 травня, ми вшановуватимемо нашу історичну єдність – єдність усіх європейців, які знищили нацизм і переможуть рашизм», – наголосив він.

Джерело: Forbes

Передплата

Матеріали до теми