...
Реєструйся

Про медогляди працівників та їхню участь у профспілках треба повідомляти через портал ПФУ


Роботодавці повинні подавати відомості щодо належності працівників до професійних спілок та до осіб, які підлягають обов’язковим медичним оглядам. При цьому слід дотримуватися покрокового алгоритму внесення відомостей про участь застрахованих осіб в профспілкових організаціях та про медичний огляд працівників через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України.

Читайте також: Чи потрібно пенсіонеру повідомляти ПФУ про працевлаштування

Інструкції з формування та подання відомостей викладені за посиланням.

 

Формування звернень і подання відомостей

Користувачу-страхувальнику, що зареєструвався на Порталі ПФУ за допомогою електронного цифрового підпису, надається можливість сформувати звернення на подання відомостей про участь застрахованих осіб в профспілкових організаціях, підписати відомість КЕП та надіслати його до підсистеми «Звернення» ІКІС ПФУ.

Для цього призначено пункт особистого кабінету користувача «Відомості про участь застрахованих осіб в профспілкових організаціях» (під «Відомості про трудові відносини»).

Читайте також: Чим користуватися при обчисленні середньої заробітної плати для розрахунку допомоги по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах: роз’яснення ПФУ

Аналогічно користувачу-страхувальнику, що зареєструвався на вебпорталі ПФУ за допомогою електронного цифрового підпису, надається можливість сформувати звернення на подання відомостей про медичний огляд працівників, підписати відомість КЕП та надіслати його до підсистеми «Звернення» ІКІС ПФУ.

Для цього призначено пункт особистого кабінету користувача «Відомості про медичний огляд працівників» (під пунктом «Відомості про участь в профспілкових організаціях»).

Читайте також: Чи потрібно повідомляти ПФУ про втрату пенсійної банківської картки?

Джерело: БУХГАЛТЕР.UA


Експрес-курс «Облікові документи кадрової служби та порядок їх ведення»

Модуль 1. Особова картка форми № П-2: правила заповнення
Модуль 2. Особова справа: нормативне регулювання та стала практика.

Кожен учасник отримує:

  • 3 відео
  • 1 презентацію у форматі PDF
  • 1 письмову консультацію експерта

тел.: 0 (800) 219-977067-317-5886
Е-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Вийшов спецвипуск від журналу «КАДРОВИК.UA» № 1, 2024 «Прийняття працівників на роботу»
Вже доступне актуальне й унікальне тематичне видання від експертів журналу «КАДРОВИК.UA» — спецвипуск «Прийняття працівників на роботу». Цей спецвипуск зробить ...
Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...