...
Реєструйся

Про Національний план спільних дій щодо відзначення Дня охорони праці у 2024 році


Проблеми неформальної економіки, незадекларованої праці, виробничого травматизму в умовах повномасштабної війни наносять невиправної шкоди обороноздатності країни та економіці. Подолати ці явища самостійно не під силу жодному державному органу. Тільки поєднавши зусилля  всіх сторін соціального діалогу можливо досягти прогресу у зниженні рівня незадекларованої праці та травматизму на виробництві.

На черговому засіданні Міжвідомчої робочої групи з питань узгодження спільних дій щодо зменшення рівня незадекларованої праці, у тому числі у неформальному секторі економіки, та виробничого травматизму і напрацювання шляхів їх реалізації затверджено Національний план спільних заходів щодо зниження рівня незадекларованої праці та виробничого травматизму на 2024 рік.

 

СУМІСНИЦТВО: НОВІТНІ РЕАЛІЇ спецвипуск № 1, 2023 від журналу «КАДРОВИК.UA»

Цьогорічний Національний план передбачає не лише проведення інформаційних та інспекційних заходів органами Держпраці із залученням інших державних органів. Наразі прийнято спільне рішення щодо вивчення проблеми незадекларованої праці, цифровізації процесів моніторингу стану укладення трудових договорів з метою оцінки ризиків використання праці працівників без оформлення трудових відносин.

 

Забезпечення ментального здоров’я на роботі таке ж важливе, як і гарантування безпеки під час виконання обов’язків

Особлива увага приділена питанням безпеки та здоров’я працівників на роботі, підвищенню якості розслідування нещасних випадків, запобіганню прихованому виробничому травматизму, сприянню створення на рівні роботодавців здорових умов праці для зміцнення психічного здоров’я працівників та підвищення обізнаності суспільства з питань безпечної організації роботи.

 

Навчання для кадровиків — семінари, курси, тренінги, вебінари
Індивідуальні курси кадровиків з нуля: 0 (800) 219-977

Також, на засіданні Міжвідомчої робочої групи  затверджено План заходів з відзначення Дня охорони праці у 2024 році, складений на підставі пропозицій членів робочої групи, зокрема й представників ФПУ.

 

Про заходи, спрямовані на привернення уваги суспільства до питань охорони праці

Планом передбачається проведення низки заходів, спрямованих на привернення  уваги та підвищення рівня обізнаності суспільства з питань охорони праці, зокрема це проведення онлайнового конкурсу «Мистецтво безпеки праці», інформаційних кампаній, масових заходів круглого столу тощо.

Держпраці закликає членські організації ФПУ спільно із соціальними партнерами долучитися до реалізації заходів Національного плану спільних заходів та Плану заходів з відзначення Дня охорони праці у 2024 році.

Письмові і телефонні КОНСУЛЬТАЦІЇ та інші кадрові послуги експертів журналу «КАДРОВИК.UA»

Джерело: ПРОФСПІЛКА ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

Передплата

Матеріали до теми


Сектор психосоціальної підтримки інформує, як керівнику підтримати працівників
Як керівник ти маєш багато можливостей, щоб підтримувати ментальне здоров’я своїх працівників.   П’ять основних порад керівникові Розкажи персоналу про ...
Розмір одноразової допомоги потерпілому внаслідок випадку на виробництві
Сума одноразової допомоги потерпілому через нещасний випадок на виробництві або професійне захворювання визначається відповідно до ступеня втрати професійної працездатності, який ...