...
Реєструйся

Про осіб із інвалідністю роботодавці звітують двічі: щорічно — у звіті за формою № 10-ПІ, а щомісячно — у звіті з ЄСВ


В Мінсоцполітики пояснили, як роботодавці інформують про виконання нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю.

По-перше, подають щороку до 1 березня відділенню Фонду соцзахисту осіб з інвалідністю форму № 10-ПІ (річна) «Звіт про зайнятість і працевлаштування інвалідів» відповідно до наказу Мінсоцполітики від 10 грудня 2007 року № 42.

По-друге, щомісячно подають до ДПС звіт з ЄСВ, в якому зазначають працівників, яким встановлена інвалідність, та суми нарахованої зарплати працюючим особам з інвалідністю.

Окрім того, МСЕК надсилають повідомлення про групу та причини інвалідності за місцем роботи особи, яку визнано особою з інвалідністю. Форма повідомлення, у якій зазначають дату огляду особи, групу інвалідності та її причину, затверджена наказом МОЗ «Про затвердження форм первинної облікової документації, що використовується в медико-соціальних експертних комісіях» від 30 червня 2012 року № 577.

Якщо ж брати осіб, які отримали інвалідність, перебуваючи у трудових відносинах із роботодавцем, то для виконання нормативу зараховують роботодавцю цих осіб із дати встановлення ним інвалідності. Коли ж йдеться про осіб з інвалідністю, які працевлаштовуються, тоді — з першого дня їх працевлаштування.

Лист Мінсоцполітики 17 жовтня 2019 року № 17976/0/2-19/29

Матеріали до теми


Звіт про заробітну плату: погодження довідки-розрахунку на виплату зарплати
ЗАПИТАННЯ Чи можуть платники єдиного внеску подати контролюючому органу на погодження довідку-розрахунок на виплату зарплати в електронній формі?   ВІДПОВІДЬ ...