...
Реєструйся

Про розрахунок сукупного доходу домогосподарства, до складу якого входить студент


СИТУАЦІЯ

Студент навчається у закладі вищої освіти на денній формі навчання, проте стипендію не отримує. Як буде враховано його доходи під час призначення субсидії нашому домогосподарству?

 

КОМЕНТАР

У разі коли особа, яка проживає разом із батьками, протягом періоду, за який враховуються доходи для обчислення субсидії, навчалася за денною або дуальною формою здобуття освіти в закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти, до середньомісячного сукупного доходу домогосподарства зараховується 0,5 розміру мінімальної заробітної плати станом на кінець періоду, за який враховуються доходи — пункт 14 Порядку обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї (домогосподарства) для усіх видів державної соціальної допомоги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року № 632.

Наприклад, якщо субсидія призначається з початку опалювального сезону 2023 — 2024 років, для розрахунку враховуються доходи членів домогосподарства за I і II квартали 2023 року. Відповідно до середньомісячного сукупного доходу домогосподарства, до складу якого входить студент, при розрахунку субсидії зараховується 3 350 грн (6700* грн х 0,5) та доходи, отримані іншими членами домогосподарства.

*Розмір мінімальної заробітної плати станом на червень 2023 року – 6 700 грн (Закон України від 3 листопада 2022 року № 2710-IX «Про Державний бюджет України на 2023 рік»).

Письмові і телефонні КОНСУЛЬТАЦІЇ та інші кадрові послуги експертів журналу «КАДРОВИК.UA»

Вас може зацікавити:

Джерело: ПФУ

Сервіс «ГАРЯЧА ЛІНІЯ» для кадровика

Матеріали до теми


Кейс для кадровика. Чи може бути головою профспілки медичний директор лікарні?
Закон України від 15 вересня 1999 року № 1045-XIV «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» (далі — Закон ...
Боротьба з безробіттям по-вінницьки: залучення до суспільно корисних робіт
У Вінниці безробітних залучатимуть до суспільно корисних робіт. Таким чином місто запускає новий проєкт щодо працевлаштування. Про це повідомляє Вінницька ...