...
Реєструйся

За роботу за кордоном у країнах, з якими укладено угоди, буде обчислюватися страховий стаж


У парламенті почалася робота над підготовкою до другого читання законопроєкту № 9453 щодо врегулювання питання пропорційного обчислення страхового стажу особам, які працювали за межами України.

Раніше писали: Нові підстави припинення виплати пенсії: прийнято за основу законопроєкт № 9453

«На сьогодні дуже багато українців передпенсійного та пенсійного віку перебувають за кордоном. Ухвалений у першому читанні законопроєкт передбачає, що людина зможе ідентифікуватися у консульських установах у тій країні, де вона перебуває, щоб, наприклад, оформити пенсію або розв’язати певні проблеми з нарахуванням пенсій. Це можна буде зробити віддалено й не потрібно буде приїжджати в Україну. Також такі дії можна буде здійснити на території України, тобто ідентифікуватися, не відвідуючи Пенсійний фонд, зокрема на електронному порталі за допомогою «Дія.Підпис», — зазначила народна депутатка Ірина Борзова.

Читайте також: Про врегулювання питання пропорційного обчислення страхового стажу особам, які працювали за межами України

Вона вказала, що обчислюватися страховий стаж буде у тих людей, які працюють за кордоном у тих країнах, з якими Україна уклала відповідні угоди. «Це ратифіковані угоди про соціальну відповідальність двох країн.

Важливо! Нині така угода розірвана з рф та білоруссю. Проте укладені угоди з Польщею, Болгарією, Грузією, Португалією, Іспанією. Весь перелік держав можна подивитися на сайті Міністерства соцполітики», — наголосила народна депутатка.

Джерело: БУХГАЛТЕР.UA

Кадрова система «КАДРИ.UA»

Матеріали до теми