...
Реєструйся

Про розширення програми стимулювання зайнятості вразливих категорій населення


Мінекономіки ініціює розширення програм стимулювання зайнятості для вирішення проблеми безробіття, зокрема серед вразливих верств населення. Про це повідомила Перший віцепрем’єр-міністр — Міністр економіки України Юлія Свириденко під час презентації проєкту «Робота без бар’єрів» в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів».

«Мета проєкту “Робота без бар’єрів” — максимально полегшити доступ до роботи для найвразливіших верств українців, зокрема для осіб з інвалідністю, ветеранів, молоді без досвіду роботи, внутрішніх переселенців. Сьогодні 40% безробітних — це саме такі люди і вони можуть зіткнутися з бар’єрами у доступі до гідної праці. Тому ми розширюємо програми стимулювання зайнятості, щоб допомогти всім, хто хоче працювати і зробити внесок у відбудову й розвиток нашої країни», — зазначила Юлія Свириденко.

За її словами, вже розроблено і працює чіткий маршрут та можливості для людини, яка прагне реалізувати своє право на гідну працю. Насамперед вона може зареєструватися як безробітний в Державній службі зайнятості, зокрема, через Дію, та отримати послуги з професійної орієнтації і пошуку роботи. Якщо їй потрібні додаткові навички, вона може пройти перенавчання, підвищити кваліфікацію в навчальних закладах за направленням ДСЗ, в тому числі Центрах професійно-технічної освіти при ДСЗ. Також можна скористатись і іншою опцією для перекваліфікації — отримати ваучер на навчання за 70 професіями та спеціальностями.

Окрім того, українці, що мають підприємницький хист, можуть отримати фінансову підтримку, яку надає держава у вигляді грантів. Запроваджена Урядом минулого року грантова програма «Власна справа» продовжує діяти, і за нею можна отримати до 250 тис грн для старту й розвитку свого бізнесу.

 «Усвідомлюємо, що ми повинні активно готуватися до інтеграції ветеранів у ринок праці та підприємництво. Тому з 1 квітня 2023 року запроваджуємо додаткові грантові програми – для ветеранів і другого з подружжя, а також ветеранського бізнесу. Спрощуємо умови доступу ветеранів на ринок охоронних послуг, відповідні зміни до законодавства будуть внесені вже в березні. Для осіб з інвалідністю запровадимо субсидовані робочі місця – фінансово стимулюватимемо роботодавців брати на роботу таких людей», — розповіла Юлія Свириденко.

Зокрема, передбачається, що з 1 квітня за грантовою програмою «Власна справа» ветерани зможуть отримати грант на розвиток бізнесу до 250 тис грн, другий з подружжя ветерана — грант до 500 тис грн, консорціум ветеранів — грант до 1 млн грн.

Також з 1 квітня 2023 року спільно з Мінцифрою заплановано запуск грантової програми «Старт в ІТ», за якою можна буде отримати грант на навчання у сфері інформаційних технологій.

Джерело: Мінекономіки

Курс «Підвищення кваліфікації кадровиків. ПРОФІ»

Матеріали до теми


Період, за який наявна заборгованість з єдиного внеску, не буде зарахованим до страхового стажу до повного погашення боргу
Сплата єдиного внеску — це не лише обов’язок платників перед державою, а й захищені соціальні гарантії для кожного. Тож, ненадходження ...