...
Реєструйся

Професійні стандарти в запитаннях і відповідях


Зміни у вітчизняному законодавстві останніх років закріпили у правовому полі кадрового забезпечення в Україні термін «професійний стандарт». Це данина моді, сліпе копіювання світової кадрової та освітньої практики чи свідомий крок у напрямі підвищення розвитку питань забезпечення кадрової кваліфікації?

• Чи можуть роботодавці розробляти проекти професійних стандартів?

• Який порядок передбачається щодо розроблення та затвердження професійних стандартів?

• Кому делеговано право щодо проведення перевірки проектів професійних стандартів та робити відповідні експертні висновки?

• Як ведеться облік чинних професійних стандартів?

Відповіді на ці та інші нагальні запитання — у статті Олександра НОСІКОВА, провідного наукового співробітника НДІ праці і зайнятості населення Мінсоцполітики України і НАН України, канд. соц. Наук. Стаття буде опублікована в журналі «Довідник кадровика. КАДРОВИК .UA» № 5, 2018.

Придбати журнал Архів видання

Матеріали до теми


Чи можуть платники єдиного внеску подати контролюючому органу на погодження довідку-розрахунок на виплату зарплати в електронній формі?
Пунктом 4 Порядку прийняття надавачами платіжних послуг на виконання платіжних інструкцій на виплату заробітної плати, затвердженого наказом Міністерства фінансів України ...