...
Реєструйся

Профспілка освітян навела розміри доплат і надбавок педпрацівникам у 2023 році


Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки освіти та науки України відзначає, що педагогічним працівникам галузі освіти встановлюють, окрім посадових окладів (тарифних ставок), інші види доплат та надбавок.

  1. Надбавка за стаж педагогічної роботи у таких розмірах:
  • понад 3 роки — 10 %,
  • понад 10 років — 20 %,
  • понад 20 років — 30 % посадового окладу (ставки зарплати) відповідно до постанови КМУ від 31 січня 2001 року № 78 «Про реалізацію окремих положень частини першої статті 57 Закону України “Про освіту”, частини першої статті 25 Закону України “Про загальну середню освіту”, частини другої статті 18 і частини першої статті 22 Закону України “Про позашкільну освіту”;
  1. Надбавка за престижність педагогічної праці — у граничному розмірі 30 % посадового окладу (ставки зарплати) (постанова КМУ від 23 березня 2011 року № 373 «Про встановлення надбавки педагогічним працівникам закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), вищої освіти, інших установ і закладів незалежно від їх підпорядкування»).
  1. Доплата за успішне проходження сертифікації — в розмірі 20 % посадового окладу (ставки зарплати) протягом дії сертифікату (постанова КМУ від 19 лютого 2020 року № 113 «Про встановлення доплати педагогічним працівникам за успішне проходження сертифікації»).

Письмові і телефонні КОНСУЛЬТАЦІЇ та інші кадрові послуги експертів журналу «КАДРОВИК.UA»

  1. Постановою КМУ від 28 грудня 2021 року № 1391 «Деякі питання встановлення підвищень посадових окладів (ставок заробітної плати) та доплат за окремі види педагогічної діяльності у державних і комунальних закладах та установах освіти» передбачені зокрема такі види доплат:
  • Доплата за класне керівництво:

— у 1-4 класах — в розмірі 20 %,

— у 5-11 класах — в розмірі 25 % посадових окладів (ставок зарплати);

  • Доплата за перевірку письмових робіт:

— з математики — 15 %,

— з мови і літератури — 20 %,

— іноземної мови, технічної механіки (конструювання) та креслення — 10 % посадових окладів (ставок зарплати), залежно від навчального навантаження;

— у 1-4 класах закладів загальної середньої освіти — 15 % ставки заробітної плати, незалежно від навчального навантаження.

Вебінар «Трудовий договір vs цивільно-правовий договір»
Формат: запис • Дата проведення: 26 вересня 2022 року

  1. Доплата за завідування навчальними (навчально-методичними) кабінетами, ресурсними кімнатами, лабораторіями, спортивними залами чи майданчиками — 10-15 %, за завідування майстернями, кабінетами інформатики — 15-20 % посадових окладів (ставок зарплати).
  1. Доплата за роботу в інклюзивних класах (групах) — 20 % посадового окладу (ставки зарплати) за години роботи в цих класах.
  1. Доплата за проведення позакласної роботи з фізичного виховання учнів — 10-40 % посадового окладу (ставки заробітної плати), залежно від кількості класів.
  1. Доплата за обслуговування комп’ютерної техніки у закладах освіти, в яких створені кабінети інформатики — 10-15 % (ставки зарплати) тощо.

Журнали реєстрації — зручні реєстраційні форми для ведення кадрового діловодства
Замовити: 0 (800) 219-977

Окрім цього, цією постановою передбачені підвищення посадових окладів (ставок заробітної плати) за роботу в певних типах закладів освіти, а також за педагогічні та інші звання. Це зокрема:

  • підвищення посадового окладу за педагогічні звання «вчитель-методист», «викладач-методист», «вихователь-методист», «майстер виробничого навчання I категорії» — на 15 %;
  • підвищення посадового окладу (ставки зарплати) за педагогічні звання «старший вчитель», «старший викладач», «старший вихователь», «керівник гуртка — методист», «педагог-організатор-методист», «практичний психолог-методист», «старший вожатий-методист», «майстер виробничого навчання II категорії» — на 10 %, тощо.

Микола Кирильчук, провідний бухгалтер-експерт “Бухгалтер.UA”

Джерело: БУХГАЛТЕР.UA

Семінар-інтенсив «Запитання гарячої лінії» від проєкту «КАДРОВИК.UA»

Матеріали до теми


Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...
У Комітеті з питань соціальної політики відбулося обговорення стану адаптації трудового законодавства України до положень права ЄС
Повідомляємо, що 9 квітня 2024 року під головуванням заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ...