...
Реєструйся

Пропонується звільнення від сплати ЄСВ та нульова ставка ПДФО для працівників, молодших 27 років


У Верховній Раді зареєстрували законопроект, що передбачає зменшення трудової міграції молодих спеціалістів за кордон та заохочення роботодавців сприяти працевлаштуванню студентів та молодих кадрів. 

Досягти цього планують за допомогою звільнення роботодавців від сплати ЄСВ за працівників, яким не виповнилося 27 років. Також пропонується встановити нульову ставку ПДФО для працівників віком до 27 років.

У Податковому кодексі України пропонують встановити, що ставка відповідного податку, який утримується з доходу у вигляді зарплати та інших винагород і виплат, пов’язаних з оплатою праці, становить 0% бази оподаткування для платників податків, які не досягли 27-річного віку, та для податкових агентів, які сплачували податок за таких осіб.

Також законопроект передбачає норму, за якої роботодавців звільняють від сплати єдиного внеску за застрахованих осіб, яким не виповнилося 27 років. За таких осіб ЄСВ буде сплачуватися, якщо вони добровільно візьмуть участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування. 

Проте законопроект нічого не говорить про страховий стаж і чи буде він нараховуватися особам, які не досягли 27-річного віку. Така ж ситуація і з іншими соціальними пільгами, які надає працівникові сплата за нього єдиного внеску.

У разі ухвалення цей закон набирає чинності з дня його опублікування.