...
Реєструйся

Проєкт наказу щодо виправлення помилок у листках непрацездатності


На сайті профспілок опубліковано проєкт наказу Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства соціальної політики України та Фонду соціального страхування України «Про внесення змін до Інструкції про порядок заповнення листка непрацездатності».

Зміни стосуються, зокрема, виправлення помилок, допущених у листках непрацездатності.

Інструкцію про порядок заповнення листка непрацездатності (далі — Інструкція) планують доповнити положеннями щодо виправлення помилок у листках непрацездатності особами, які тимчасово втратили працездатність і внаслідок проведення бойових дій не можуть звернутися до того ж закладу охорони здоров’я з метою виправлення помилки в уже виданих їм листках непрацездатності.

Так, на період дії воєнного стану й протягом трьох місяців із дня його припинення або скасування у випадках особистого звернення пацієнта, на ім’я якого видано бланк листка непрацездатності, стосовно виправлення помилок у раніше виданому бланку листка непрацездатності, рішення про виправлення приймає лікарсько-консультативна комісія закладу охорони здоров’я, а за її відсутності — керівник закладу за місцем перебування пацієнта (або за місцем отримання медичної та/або реабілітаційної допомоги) за дотримання таких умов:

  1. Якщо пацієнт не може звернутися до закладу охорони здоров’я, лікар якого видав бланк листка непрацездатності, у зв’язку з розташуванням такого закладу в районі проведення воєнних (бойових) дій або перебуванням у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) чи припиненням діяльності внаслідок обставин непереборної сили.
  2. Помилки виправляє голова лікарсько-консультативної комісії з урахуванням підпункту 3.3 пункту 3 та підпункту 4.5 пункту 4 Інструкції.
  3. Виправлення помилки можливе лише в таких графах листка непрацездатності:
  • «прізвище, ім’я, по батькові непрацездатного» — за умови внесення змін не більше ніж на 35 % букв кожного слова;
  • «місце роботи: назва підприємства, установи, організації»;
  • «причина непрацездатності» — за наявності первинної облікової медичної документації.

Долучайтеся до навчання на мінікурсі «Допомога по тимчасовій непрацездатності: організація процесу отримання».

Джерело: БУХГАЛТЕР.UA

Матеріали до теми


Зміни до деяких процесуальних кодексів у частині доступу до правосуддя осіб з інвалідністю
Кабінет Міністрів 27 березня зареєстрував у Верховній Раді проєкт Закону № 11132 «Про внесення змін до Цивільного процесуального кодексу України, ...
Чи нараховується грошова компенсація за невикористані дні щорічної відпустки працівникам, прийнятим на тимчасові або громадські роботи за направленням центру зайнятості?
Так, нараховується. У разі звільнення працівника йому виплачується грошова компенсація за всі не використані ним дні щорічної відпустки, а також ...
Обов’язок з ведення військового обліку: на кого покладають
Відповідно до пункту 8 Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від ...