...
Реєструйся

Робота для вимушених мігрантів: новий вебресурс


Через повномасштабне вторгнення більше ніж 6 мільйонів українців були змушені виїхати до Європи. Більшість із них — це жінки й діти, зокрема підлітки.

Поточна ситуація з міграцією українців й українок відрізняється від інших подібних випадків міграції тим, що громадяни України не розраховують лише на матеріальну допомогу від держав, які їх приймають, і продовжують самостійно шукати джерела заробітку. У таких стресових умовах ризик стати жертвою торгівлі людьми, експлуатації, а також зловживань із боку роботодавців не тільки не зник, а навіть зріс.

Важливим компонентом у боротьбі з такими порушеннями прав є забезпечення осіб, що покидають країну, інформацією щодо базових умов праці, законних положень режиму тимчасового захисту, місцевих процедур захисту прав людини й трудових прав у країнах Європи.

Тож Міжнародна організація праці (далі — МОП) та Профспілка працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України (далі — ПРОФБУД) об’єднали зусилля та підготували свіжу й актуальну інформацію для всіх, хто був змушений покинути свої домівки й робочі місця і виїхати до іншої країни в пошуках притулку.

Метою створеного вебресурсу «Вимушена міграція та робота в Європі» є превенція злочинів, пов’язаних із торгівлею людьми, експлуатацією та зловживаннями з боку роботодавців за допомогою інформування якомога ширшого кола осіб.

Якщо Ваші родичі, друзі, члени Вашої профспілки зараз шукають роботу в країні Європи, хочуть бути впевнені в надійності робочого місця та мати гарантії порядності роботодавця — надішліть їм посилання на цей профспілковий ресурс, де міститься докладна інформація про умови праці в кожній із країн Європи. Крім того, сайт містить контактні дані державних органів і профспілкових організацій країн Європи, до яких можна звернутися за консультацією або за захистом своїх прав.

Реєструйтеся на вебінар «Трудові відносини в період воєнного стану: новації законодавства».

Джерело: Федерація професійних спілок України

Матеріали до теми


Бронювання працівників: роз’яснення юриста
Попри те що захист держави — це конституційний обов’язок громадян України, законодавець передбачив для певної категорії громадян можливість не виконувати ...