...
Реєструйся

Призов медиків: чи можуть зараз мобілізувати жінок, які мають медичну спеціальність


Українки, які мають медичну спеціалізацію, не підлягатимуть обов’язковій мобілізації до 2026 року. Про це заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі телемарафону.

«До 2026 року навіть для українок, які мають медичну спеціальність – єдину, за якою вони можуть підлягати мобілізації, не буде обов’язкової постановки на облік. Інші професії – лише в добровільному порядку», — сказала вона.

З її слів, зміни про спрощення системи призову було заплановано та розроблено Генштабом ЗСУ ще до початку повномасштабного вторгнення рф до України.

«Там немає нічого, щоб ускладнювало ситуацію резервістів, призовників, людей, які перебувають на обліку. Йдеться про спрощення системи обліку», — додала Маляр.

Джерело: Судово-юридична газета

Вебінар «Бронювання працівників у запитаннях і відповідях»

Матеріали до теми


Компенсація за невикористану щорічну відпустку за час проходження служби у лавах ЗСУ
ЗАПИТАННЯ Чи може працівник, який повернувся на основне місце роботи після демобілізації, отримати компенсацію за невикористану щорічну відпустку за час ...
Чи є потреба заброньованим працівникам проходити ВЛК?
Військовозобов’язаним громадянам, яких забронювали від мобілізації, не потрібно проходити військово-лікарську комісію. Про це заступниця директора департаменту з розвитку електронних послуг ...
Членські організації ФПУ розробили звернення про захист соціальних прав і гарантій членів профспілок (законопроєкт № 11367)
На заклик Президії ФПУ провести роботу щодо залучення народних депутатів України до підписання законопроєкту «Про внесення змін до Закону України «Про ...