...
Реєструйся

Призупинення дії трудового договору неможливе, якщо підприємство розташоване поза зоною бойових дій


ЗАПИТАННЯ

Чи може роботодавець призупинити дію трудового договору з працівником, якщо підприємство розташоване у місті, де не відбуваються бойові дії та підприємство працює?

 

ВІДПОВІДЬ

Ні, не можна.

Відповідно до статті 13 Закону України від 15 березня 2022 року № 2136-IX «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану», призупинення дії трудового договору – це тимчасове припинення роботодавцем забезпечення працівника роботою і тимчасове припинення працівником виконання роботи за укладенням трудовим договором у зв’язку із збройною агресією проти України, що виключає можливість обох сторін трудових відносин виконувати обов’язки, передбачені трудовим договором.

Призупинення дії трудового договору: умови, механізм, обмеження — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

Тобто дія трудового договору може бути призупинена у зв’язку з військовою агресією проти України, що виключає можливість надання  роботодавцем роботи та виконання її працівником.

 

Судова практика розгляду трудових спорів під час воєнного стану: надання відпустки без збереження заробітної плати, призупинення трудових відносин, виплата заборгованості із заробітної плати — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

Джерело: Управління Держпраці

Вебінар «Призупинення дії трудових договорів: як треба і не треба робити»

Матеріали до теми