...
Реєструйся

Питання відряджень бюджетників буде визначати Кабмін


21 липня 2023 року набирає чинності Закон України від 29 червня 2023 р. № 3166-IX «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік».

Серед його норм — доповнення до Прикінцевих положень Закону України від 3 листопада 2022 року № 2710-IХ «Про Державний бюджет України на 2023 рік».

Зокрема, передбачено, що суми та склад витрат на відрядження, порядок звітування про використання коштів, виданих на відрядження, та інші питання щодо відшкодування витрат на службові відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів, визначаються Кабінетом Міністрів України.

Відрядження працівника, що працює з неповним робочим часом: як табелювати – читайте у журналі «КАДРОВИК.UA»

При цьому наразі суми та склад витрат на відрядження державних службовців, та інших працівників бюджетної сфери, визначає постанова Кабінету Міністрів України від 2 лютого 2011 року № 98 «Про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів».

Проте вона не визначає чітко порядок звітування про використання коштів, виданих на відрядження. Ці моменти більш деталізовані в Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 13 березня 1998 року № 59.

Відрядження та «лікарняний» – читайте у журналі «КАДРОВИК.UA»

Тож схоже тепер усі питання відряджень працівників, які здійснюються бюджетним коштом, буде визначати Кабмін.

Нагадаємо, що оновлена форма звіту про використання коштів на відрядження або під звіт діє із 13 липня.

Читайте також:

Джерело: LIGA ZAKON

Сервіс «ГАРЯЧА ЛІНІЯ» для кадровика

Матеріали до теми


Комітет з питань прав людини рекомендував Верховній Раді прийняти за основу два законопроєкти
02 травня 2024 року у форматі відеоконференції відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції ...
З 1 травня набувають чинності зміни в Порядку обміну електронними документами з ДПС
Зміни до Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, внесені Наказом Мінфіну від 18 березня 2024 року № 133, набувають чинності 1 ...
Які документи слід узяти в ТЦК для отримання броні та відстрочки
Закон України від 11 квітня 2024 року № 3633-IX »Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової ...