...
Реєструйся

Мінфін оновив форму звіту про використання коштів на відрядження або під звіт


Мінфін наказом від 09 травня 2023 року № 239 виклав у новій редакції форму Звіту про використання коштів/електронних грошей, виданих на відрядження або під звіт та порядок його складання.

Затвердження цього наказу пов’язане із Законом України від 12 січня 2023 року № 2888-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо платіжних послуг», яким оновили пункт 170.9 ПКУ.

Раніше писали: Відрядження у межах України: оформлення та оплата

Зокрема, підпунктом 170.9.4 ПКУ передбачено використання звіту про використання коштів/електронних грошей, виданих на відрядження або під звіт, який складає та подає платник податку (у паперовому або електронному виді) за формою, встановленою Мінфіном, у разі:

а) наявності оподатковуваного доходу з метою розрахунку суми податку;

б) використання платником податку готівки понад суму добових витрат (включаючи отриману із застосуванням платіжних інструментів).

Також законодавчими змінами передбачено, якщо під час відрядження або виконання окремих цивільно-правових дій платник податку застосував платіжні інструменти, включаючи корпоративні (бізнесові) платіжні інструменти або особисті платіжні інструменти, чи їх реквізити для розрахунків у безготівковій формі та/або для отримання готівки в межах суми добових витрат та за відсутності оподатковуваного доходу, звіт про використання коштів/електронних грошей, виданих на відрядження або під звіт, не складають і не подають.

Раніше писали: Відрядження дистанційного працівника: як оформляти та подавати авансовий звіт

Окрім того, у форму цього Звіту розширені можливості використання різних видів підпису (підписання власноруч або з використанням електронного цифрового підпису) у частині погодження термінології форми Звіту із Законом України від 30 червня 2021 року № 1591-IX «Про платіжні послуги» шляхом заміни слів «платіжні доручення» словами «платіжні інструкції», оптимізувати кількість підписів, необхідних для забезпечення підтвердження фінансово-господарської операції відповідальними особами.

Письмові і телефонні КОНСУЛЬТАЦІЇ та інші кадрові послуги експертів журналу «КАДРОВИК.UA»


Вас може зацікавити:

Джерело: БУХГАЛТЕР.UA

Курс підвищення кваліфікації «Кадрова справа для професіонала»

Матеріали до теми


У які строки працівник має повернути невикористану суму коштів/електронних грошей, виданих на відрядження
Відповідно до пункту 19 розділу II Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління Національного ...