...
Реєструйся

Рада проголосувала за збільшення відпустки військовим до 40 днів


Військові зможуть піти у відпустку на 30 днів, а також ще на 10 додаткових днів за сімейними обставинами та з інших поважних причин.

Верховна Рада підтримала законопроєкт № 9378 щодо відпусток військовим, збільшивши їх до 40 днів.

Як повідомив народний депутат Ярослав Железняк, за ухвалення відповідного законопроєкту в цілому проголосувало 270 нардепів.

Військовий облік: методика ведення. Спецвипуск № 2, 2023
Замовити за вигідною ціною

Він передбачає надання військовим відпустки у 30 днів, а також ще 10 додаткових днів за сімейними обставинами та з інших поважних причин.

За словами Железняка, відпустка може бути надана частинами тричі на рік за умови одночасної відсутності не більше 30 відсотків загальної чисельності військовослужбовців.

«Це частина з того законопроєкту № 9342, в якому йшлося про виплати військовим. Але його розгляд  затягується до вже до липня. Але до другого читання у основному законопроєкті (№ 9342) була також норма про відпустку курсантів (20 днів літня +10 днів зимова), але цих норм в прийнятому сьогодні № 9378 немає», — уточнив нардеп.

Тепер закон має підписати спікер Верховної Ради, а згодом Президент.

Курс «Підвищення кваліфікації з військового обліку»
Формат: відеоуроки • Для довідок: 0 (800) 219-977

Джерело: УНІАН

Матеріали до теми


Кабмін готує електронне бронювання від мобілізації через «Дію»
Кабінет Міністрів повернувся до ідеї електронного бронювання військовозобов’язаних через «Дію», яка обговорювалася восени минулого року. Головна відмінність такого підходу – ...
Закон № 3633 діє з 18 травня, оновити дані у ТЦК треба протягом 60 днів
Як ми вже повідомляли, Президент України Володимир Зеленський 16 квітня підписав Закон України від 11 квітня 2024 року № 3633-ІХ ...