...
Реєструйся

Робочий час та час відпочинку в червні 2019 року


Червень 2019 року є найкоротшим робочим місяцем поточного року — 18 робочих днів і 143 робочі години. Ми матимемо 10 вихідних днів, одне державне свято — День Конституції України та одне релігійне свято — Трійцю. То ж всього маємо 12 днів, у які робота не проводиться. 

При цьому жодного рекомендованого Кабінетом Міністрів України перенесення робочих та вихідних днів не відбудеться, але все одно матимемо подовжені вихідні з 15 по 17 та з 28 по 30 червня. Але це відбудеться не на підставі рекомендованого рішення КМУ, а відповідно до законодавства про працю. 

У першому випадку відповідно до частини третьої статті 67 Кодексу законів про працю України (далі — КЗпП) у випадку, коли святковий або неробочий день (ст. 73 КЗпП) збігається з вихідним днем, вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого, тож маємо перенесення вихідного дня на 17 червня, оскільки Трійця (неробочий день) збігається з вихідним днем — неділею.

У другому випадку подовжені вихідні будуть за рахунок того, що День Конституції України 28 червня припадає на п’ятницю. При цьому слід зазначити, що подовженим вихідним передуватиме скорочений відповідно до статті 53 КЗпП робочий день для всіх працівників, крім тих, хто працює зі скороченим робочим днем відповідно до статті 51 КЗпП.

Якщо перенесення вихідних днів здійснюється за законом, жодних наказів, повідомлень та попереджень для працівників не потрібно.