...
Реєструйся

Роботодавцям дозволять змістити терміни чергової атестації робочих місць через карантин


Також тимчасово дозволять використовувати результати попередніх гігієнічних досліджень факторів виробничого середовища

Мінекономіки як регулятор, котрий опікується тепер трудовою сферою, планує вирішити проблему із проведенням атестації робочих місць за умовами праці в період карантину. Адже на деяких підприємствах під час карантину неможливо своєчасно провести атестацію робочих місць за умовами праці, що позбавляє працівників право на отримання пільг та компенсацій, а також зарахування стажу, який дає право на пенсію за віком на пільгових умовах.

Для цього уже розробили проєкт постанови КМУ «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України».

Атестація робочого місця — це дуже важливо, все просто і складно одночасно. Від суто кадрового питання, а хто це має робити, до питання, як це зробити правильно. Про це — детально на сторінках спецвипуску «Атестація робочого місця: покроковий алгоритм». Замовляйте

Ним пропонують на період карантину, якщо неможливо провести чергову атестацію робочих місць за умовами праці, тоді дозволять використовувати результати гігієнічних досліджень факторів виробничого середовища, які отримані під час попередньої атестації на робочих місцях, якщо умови праці докорінно не змінювались. Провести чергову атестацію робочих місць за умовами праці надалі повинні в строк не пізніше ніж через 60 днів після відміни карантину.