...
Реєструйся

Роботодавці, чий бізнес постраждав через війну, можуть отримати компенсацію


Роботодавці мають можливість отримати компенсацію за збитки підприємствам внаслідок російської агресії, — про це повідомляється на сайті Федерації роботодавців України.

Офіс Генерального прокурора України ініціює перед органами досудового розслідування порушення кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів з боку Російської Федерації, з наступним залученням вітчизняних судів, а також міжнародних інституцій, зокрема, Міжнародного кримінального суду, Міжнародного суду ООН, Європейського суду з прав людини.

Кінцевим результатом розслідуванням цих проваджень має стати притягнення РФ до відповідальності у судовому порядку, у тому числі у вигляді компенсації за причинені збитки. На наше глибоке переконання, ці кримінальні провадження мають стосуватися не тільки злочинів проти людяності, а й проти власності українських підприємств. Адже внаслідок воєнних дій зруйновано не тільки їхню промислову базу, а й втрачено людські життя, не говорячи вже про ліквідацію робочих місць, порушену інфраструктуру, збитки для бюджетів тощо.

Федерація роботодавців України з самого початку російської агресії тісно співпрацює з Офісом Генерального прокурора України з питань захисту українського бізнесу, постраждалого під час війни. Як повідомили ФРУ в Офісі Генпрокурора, роботодавцям, чиї підприємства постраждали внаслідок російської агресії, необхідно звернутися за адресою: warcrimes.gov.ua зі зверненням до Генерального прокурора Венедиктової Ірини Валентинівні з проханням ініціювати кримінальне провадження по факту російської агресії проти підприємства.

У зверненні слід обов’язково вказати:

  • масштаби руйнування промислової бази;
  • кількість втрачених робочих місць;
  • суму втрачених інвестицій у виробництво та сплачених податків і зборів у бюджети за звітний період.

Прохання також дублювати ці звернення на fru@fru.org.ua та vachaev1959@gmail.com

Джерело: ФРУ

 

Нова послуга для підприємств у період кризи та нестандартних ситуацій «Кадровий супровід для підприємства та кадровика» — чудова альтернатива дорогим юридичним консультаціям чи відвідуванню тематичних семінарів. Отримайте можливість мати надійну підтримку для бізнесу за доступні гроші!

Матеріали до теми


Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроєкт про мобілізацію
Верховна Рада ухвалила в другому читанні «Проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження ...
Якими будуть нові штрафи за порушення норм про мобілізацію та військовий облік
Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності під час розгляду законопроєкту щодо посилення відповідальності за військові правопорушення виключив кримінальну відповідальність ...