...
Реєструйся

Роботодавці отримуватимуть електронний розрахунок санкцій за невиконання нормативу працевлаштування осіб з інвалідністю


На сайті ПФУ з’явився проєкт постанови від 10 березня 2023 року № 14-1, 17 «Про затвердження Порядку надсилання розрахунку сум адміністративно господарських санкцій, що підлягають сплаті у зв’язку з невиконанням нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю за попередній рік».

Документ необхідний, аби визначити механізм надсилання розрахунку сум адміністративно-господарських санкцій, що підлягають сплаті у зв’язку з невиконанням нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю за попередній рік, а також форму такого розрахунку.

Письмові і телефонні КОНСУЛЬТАЦІЇ та інші кадрові послуги експертів журналу «КАДРОВИК.UA»

Якщо звернутися до статті 19 Закону України від 21 березня 1991 року № 875-XII “Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні”, то створені Фондом соціального захисту осіб з інвалідністю розрахунки сум адміністративно-господарських санкцій, що підлягають сплаті у зв’язку з невиконанням нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю за попередній рік передаються ПФУ для надсилання їх через електронні кабінети підприємств, установ та організацій, фізичних осіб, які використовують найману працю, на вебпорталі електронних послуг ПФУ у формі та порядку, визначених Фондом соціального захисту осіб з інвалідністю спільно з ПФУ.

Розрахунок надсилатимуть у формі електронного документа.

Джерело: БУХГАЛТЕР.UA

Праця осіб з інвалідністю. Спецвипуск №3′ 2022

Матеріали до теми


Посередникам із працевлаштування за кордоном слід подбати про переліцензування до 14 квітня
Міністерство економіки України нагадало ліцензіатам у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном, які ще не подали міністерству декларацію щодо ведення ...
Особливості оподаткування військовим збором разової нецільової матеріальної допомоги від роботодавця
Згідно з підпунктом 1.2 пункту 16-1 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ), об’єктом оподаткування ...