...
Реєструйся

Розпочалося масштабне навчання фахівців екстреної медичної допомоги


Міністерство охорони здоров’я України спільно зі Світовим банком у межах проєкту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» розпочало масштабне навчання працівників бригад екстреної медичної допомоги.

Основна мета навчального проєкту — оновлення підходів до надання екстреної медичної допомоги на догоспітальному етапі, посилення компетенцій медиків і зменшення смертності пацієнтів за невідкладних станів.

«Постійне навчання працівників «екстренки», зокрема відпрацювання практичних навичок, — це можливість зберегти життя нашим громадянам, особливо коли йдеться про допомогу у разі інсульту, інфаркту, від яких помирає найбільше українців. Окремий напрямок — це розвиток навичок медицини катастроф для порятунку у першу чергу постраждалих від російських атак», — зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час презентації проєкту для керівників Центрів екстреної медичної допомоги.

Навчанням фахівців «екстренки» опікуватиметься Тернопільський національний університет імені Я. Горбачевського (далі — ТНМУ), з яким уже укладено відповідний договір.

Ідеться про підготовку 100 інструкторів навчально-тренувальних відділів регіональних центрів екстреної медичної допомоги. Для них буде проведено очні тренінги на базі Центру симуляційного навчання ТНМУ.

Сам курс триватиме 24 дні безпосередньої роботи в симуляційному Центрі й складатиметься з окремих циклів: менеджменту критичного дорослого пацієнта, менеджменту критичного педіатричного пацієнта, менеджменту пацієнта з травмою, медицини катастроф й, власне, інструкторського вишколу. 

Надалі інструктори, після проходження стажування (зовнішнього контролю), будуть навчати працівників центрів екстреної медичної допомоги, де безпосередньо й працюють.

Окрім того, проєкт передбачає розроблення теоретичної частини навчального курсу для медичних працівників і розміщення його на онлайн-платформі. У курс будуть включені відеолекції, відеомайстеркласи, методичне забезпечення та тести, які потрібно проходити протягом теоретичної частини курсу. Переглянути матеріали можна буде в будь-який зручний час.

Заплановано охопити навчанням близько 25 тисяч працівників системи екстреної медичної допомоги.

За успішно пройдене навчання інструкторам видадуть сертифікати «Інструктор з догоспітальної допомоги» й нараховані бали безперервного професійного розвитку.

Вигідна ціна! WORKBOOK «Класифікатор професій: обираємо назви посад без помилок». Замовляйте просто зараз.

Джерело: Міністерство охорони здоров’я України

Матеріали до теми


Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...
У Комітеті з питань соціальної політики відбулося обговорення стану адаптації трудового законодавства України до положень права ЄС
Повідомляємо, що 9 квітня 2024 року під головуванням заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ...