...
Реєструйся

Самозайнятих осіб — пенсіонерів хочуть звільнити від сплати ЄСВ


Самозайнятих осіб — пенсіонерів хочуть звільнити від сплати ЄСВ

У стінах парламенту з’явився законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (щодо усунення дискримінації за колом платників)» від 20 вересня 2019 року № 2166.

Його мета — удосконалити норми чинного законодавства щодо нарахування та сплати ЄСВ особами, які здійснюють незалежну професійну діяльність.

Зокрема, народні обранці пропонують внести зміни до статей 4 і 7 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» 8 липня 2010 року № 2464-VI, завдяки яким планують поширити пільги щодо сплати ЄСВ на пенсіонерів, які здійснюють незалежну професійну діяльність.

Окрім того законопроект має врегулювати питання сплати ЄСВ у разі безпідставного встановлення фізособам — підприємцям ознаки незалежної професійної діяльності.

Матеріали до теми


Алгоритм подання роботодавцями трудової книжки на оцифрування
Роботодавці подають трудові книжки працівників на оцифрування на порталі portal.pfu.gov.ua Першочергово подаються відомості про осіб, які найближчим часом набувають права ...