...
Реєструйся

Семінар-практикум в Одесі в межах Національного туру-марафону «Безпека праці — 2016»


 

За ініціативи видавничого дому «МЕДІА-ПРО» та редакції журналу «Охорона праці і пожежна безпека» в одеському Будинку профспілок під керівництвом та за активної організаційної підтримки Федерації профспілок Одеської області та Департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради, 15 квітня було проведено безкоштовний семінар-практикум в межах Національного туру-марафону «Безпека праці — 2016» на тему «Реформування системи охорони праці в Україні». Зал був переповнений. До нас завітало понад 450 спеціалістів галузі охорони праці з Одещини та сусідніх регіонів.

 

Слухачі семінару ознайомилися з особливостями розвитку охорони праці в Україні, обговорили проблеми реформування та етапи його проведення, а також формування стратегії розвитку реформаційних новацій галузі охорони праці.
Методичне заняття проводили відомі одеські експерти.

 

Звертаючись до фахівців у привітальному слові, голова Федерації профспілок Одеської області — В’ячеслав Васильович Буратинський, підкреслив, що семінар є важливою платформою, яка дає змогу спеціалістам обговорити та знайти компромісні рішення, необхідні для здійснення реформи у галузі охорони праці.

 

Під час відкриття семінару головний редактор журналу «Охорона праці і пожежна безпека» — Сергій Миколайович Пономарьов детально розповів про основні проблеми охорони праці у зверненнях читачів.

Актуальну тему атестації робочих місць та умов праці розкрила у своїй лекції Людмила Володимирівна Швець, начальник відділу експертизи умов праці Управління з питань праці Головного управління Держпраці України в Одеській області.

Про порядок розслідування нещасних випадків на виробництві цікаво розповів експерт з цих питань — Сергій Владимирович Міненков, начальник відділу розслідувань, аналізу та обліку аварій і виробничого травматизму Головного управління Держпраці в Одеській області.

Проблеми нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю та загальнообов’язкове державне страхування розкрила у своїй промові Наталія Іванівна Лящук, заступник начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів управління з питань праці Головного управління Держпраці України в Одеській області.

Також на семінарі зробила доповідь начальник відділу профілактики виробничого травматизму відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Одесі — Юлія Миколаївна Жукова, яка детально розповіла проосновні напрямки діяльності та основні завдання Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України.

Великий інтерес викликала актуальна для одеситів тема «Безпечна експлуатація газобалонного обладнання в закладах громадського харчування», яку досить широко розкрила у своєму виступі Тетяна Геннадіївна Скрипниченко, головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та соціально-культурній сфері управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці в Одеській області.

Учасники конференції мали змогу обговорити актуальні та проблемні питання реформування охорони праці, створення системи управління, фінансово-економічні та організаційно-правові механізми.

 

Хотілося б висловити особливу подяку співорганізаторам семінару у м. Одеса: Раїсі Олексіївні Горшколєповій, начальнику охорони праці Департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради та голові Федерації профспілок Одеської області В’ячеславу Васильовичу Буратинському, а також нашим улюбленим одеським співорганізаторам, які доклали багато зусиль для проведення семінару: Наталії Петрівні Самородіній, технічному інспектору Федерації профспілок Одеської області та Тетяні Володимирівні Василенко, начальнику відділу з питань охорони та умов праці управління праці департаменту праці та соціальної політики Одеської міської та нашим партнерам: Іллічівському страховому товариству та професійному партнерові — компанії «Восток-Сервіс».

Долучайтеся до КИЇВСЬКИХ ДНІВ З ОХОРОНИ ПРАЦІ >>

Детальна програма >>

Ми у Facebook