...
Реєструйся

Щодо доплати за роботу в інклюзивних класах


Міністерство освіти і науки України у листі Міністерства освіти і науки України від 1 листопада 2018 року № 1/13-967 надає роз’яснення щодо доплати за роботу в інклюзивних класах.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України «Про встановлення розміру доплати за окремі види педагогічної діяльності» від 25 серпня 2004 року № 1096 передбачено встановлення доплати в граничному розмірі 20 % посадового окладу (ставки заробітної плати) педагогічним працівникам і помічникам вихователів в інклюзивних класах (групах) усіх закладів освіти.

Зазначена доплата встановлюється педагогічним працівникам, які працюють в інклюзивному класі, тільки за години роботи у інклюзивних класах. Конкретний розмір доплати встановлює керівник закладу, ураховуючи кількість осіб з особливими освітніми потребами у класі, складність порушення розвитку дітей, рівень відповідальності та обсяг роботи кожного працівника, який працює з такими дітьми, тощо.

Зазначена доплата встановлюється педагогічним працівникам, які працюють в інклюзивному класі, при тарифікації. При цьому тарифікаційні списки повинні містити інформацію про кількість інклюзивних класів у закладі, кількість годин навантаження кожного працівника в такому класі і розмір доплати в залежності від кількості годин. У разі, якщо через хворобу чи з інших причин в деякі дні у класі відсутні усі учні з особливими освітніми потребами, зазначене не впливає на розмір доплати за роботу в інклюзивному класі.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Профспілка зробила заяву щодо зарплат освітян: подробиці
Профспілка працівників освіти звернулася до Кабінету Міністрів щодо диференціації заробітної плати вчителів, з урахуванням професійної кваліфікації, складності, важливості та відповідальності ...