...
Реєструйся

Щодо нарахування єдиного соціального внеску фізособами-підприємцями на зарплату працівників-інвалідів


ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 30.08.2012 р. N 17537/Г-4

Щодо нарахування єдиного соціального внеску фізособами-підприємцями на зарплату працівників-інвалідів

<…>

Розмір єдиного внеску для кожної категорії платників та пропорції його розподілу за видами загальнообов’язкового державного соціального страхування визначаються статтею 8 Закону України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування” (далі – Закон).

Платники-роботодавці нараховують єдиний внесок на суми нарахованої заробітної плати за видами виплат, що включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі у натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України “Про оплату праці“, залежно від визначеного класу професійного ризику виробництва, до якого віднесено платника єдиного внеску, з урахуванням видів його економічної діяльності (від 36,76 відсотків до 49,7 відсотків).

Згідно із частиною 13 статті 8 Закону єдиний внесок для підприємств, установ, організацій, в яких працюють інваліди, встановлюється у розмірі 8,41 відсотка їх заробітної плати. Іншого Законом не передбачено.

Враховуючи зазначене, фізична особа – підприємець нараховує єдиний внесок на заробітну плату працівників-інвалідів у розмірі, встановленому залежно від класу професійного ризику виробництва, до якого його віднесено.

 

Директор
департаменту надходження доходів

В. Литвиненко

 

Матеріали до теми


Кабмін готує електронне бронювання від мобілізації через «Дію»
Кабінет Міністрів повернувся до ідеї електронного бронювання військовозобов’язаних через «Дію», яка обговорювалася восени минулого року. Головна відмінність такого підходу – ...
Комітет ВРУ з питань молоді і спорту рекомендує Раді прийняти за основу проєкт Закону № 11072
Проєктом Закону про внесення змін до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» щодо розміру допомоги при народженні (усиновленні) ...