...
Реєструйся

Щодо ненадання допомоги по тимчасовій непрацездатності за час перебування працівника у відпустці


Відповідно до вимог статті 23 Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” допомога по тимчасовій непрацездатності не надається за період перебування застрахованої особи у відпустці без збереження заробітної плати, творчій відпустці, додатковій відпустці у зв’язку з навчанням. Перенесення або продовження щорічної відпустки у разі тимчасової непрацездатності працівника передбачено виключно для щорічних відпусток.

Крім цього, згідно статті22 Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” допомога по тимчасовій непрацездатності по догляду за хворою дитиною віком до 14 років, по догляду за хворим членом сім’ї та в разі захворювання матері або іншої особи, яка фактично здійснює догляд за дитиною віком до трьох років або дитиною-інвалідом віком до 18 років, не надається, якщо застрахована особа перебувала у цей час у щорічній (основній чи додатковій) відпустці, додатковій відпустці у зв’язку з навчанням або творчій відпустці.

Наталія Гуска, головний державний інспекторвідділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Полтавській області.

Джерело: pl.dsp.gov.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми