...
Реєструйся

Щодо оплати праці керівників державних і комунальних підприємств


Статтею 8 Закону України “Про оплату праці” передбачено, що визначення умов і розмір оплати праці керівників підприємств, заснованих на державній, комунальній власності, відноситься до державного регулювання і вони встановлюються Кабінетом Міністрів України.

Отже, умови оплати праці керівників державних і комунальних підприємств, визначаються в контракті з урахуванням положень постанови Кабінету Міністрів України від 19.05.99 р. N 859 “Про умови і розміри оплати праці керівників підприємств, заснованих на державній, комунальній власності, та об’єднань державних підприємств” (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 11.11.2015 р. N 1034 “Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 2 серпня 1995 р. N 597 і від 19 травня 1999 р. N 859”).

Вищезазначеною постановою встановлений вичерпний перелік виплат, які можуть здійснюватись керівникам підприємств, заснованих на комунальній власності.

Будь-які інші види надбавок, доплат, премій, які визначені колективним договором, але не передбачені вищезазначеною постановою, керівникам державних і комунальних підприємств не виплачуються.

Лист Мінсоцполітики від 04.09.2017 р. N 202/0/103-17

Джерело: buhgalter.com.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Про підвищення розміру мінімальної заробітної плати
Мінімальна заробітна плата – це встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну (годинну) норму праці. Мінімальна заробітна ...