...
Реєструйся

Щодо резерву коштів Фонду соціального страхування України


Постановою правління Фонду соціального страхування України «Про затвердження Порядку формування та використання резерву коштів Фонду соціального страхування України» від 23 жовтня 2018 року № 23 (далі — Постанова) затверджено Порядок формування та використання резерву коштів Фонду соціального страхування України.

Постановою визнано такою, що втратила чинність, постанову правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності «Про затвердження Положення про формування та використання резерву страхових коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності» від 19 вересня 2001 року № 30.

Ця постанова набула чинності з дня оприлюднення на офіційному веб-сайті Фонду соціального страхування України, тобто з 5 листопада 2018 року.

Резерв коштів Фонду — кошти, що передбачаються для забезпечення фінансової стабільності Фонду.

Резерв коштів Фонду створюється:

  • за рахунок страхових внесків у розмірі суми, необхідної для виплати всіх видів матеріального забезпечення, страхових виплат, передбачених Законом України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23 вересня 1999 року № 1105- XIV (далі — Закон), в розрахунку не менш як на п’ять календарних днів;
  • щорічно при схваленні правлінням Фонду проекту бюджету Фонду на відповідний рік та затверджується Кабінетом Міністрів України у бюджеті Фонду на відповідний рік.

Формування резерву коштів Фонду здійснюється шляхом зарахування коштів Фонду на окремий поточний рахунок виконавчої дирекції Фонду, відкритий в Державній казначейській службі України (далі — казначейський рахунок).

Формування резерву коштів Фонду здійснюється на підставі наказу виконавчої дирекції Фонду після забезпечення обов’язкового фінансування на виплату матеріального забезпечення, страхових виплат і надання соціальних послуг, передбачених Законом.

Перерахування коштів резерву Фонду на казначейський рахунок та з казначейського рахунку виконавчої дирекції Фонду здійснюється на підставі наказу виконавчої дирекції Фонду, з подальшим інформуванням центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сферах трудових відносин, соціального захисту населення.

Планові та фактичні показники резерву коштів Фонду відображаються у звітності про виконання бюджету Фонду за відповідний звітний період.

Резерв коштів Фонду використовується в разі недостатності коштів на рахунку для фінансування виплати всіх видів матеріального забезпечення, страхових виплат, передбачених Законом, на підставі наказу виконавчої дирекції Фонду з метою покриття тимчасових касових розривів.

Відновлення резерву коштів Фонду здійснюється за рахунок страхових внесків, після забезпечення обов’язкового фінансування на виплату матеріального забезпечення, страхових виплат і надання соціальних послуг.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Вийшов спецвипуск від журналу «КАДРОВИК.UA» № 1, 2024 «Прийняття працівників на роботу»
Вже доступне актуальне й унікальне тематичне видання від експертів журналу «КАДРОВИК.UA» — спецвипуск «Прийняття працівників на роботу». Цей спецвипуск зробить ...
Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...
У Комітеті з питань соціальної політики відбулося обговорення стану адаптації трудового законодавства України до положень права ЄС
Повідомляємо, що 9 квітня 2024 року під головуванням заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ...