...
Реєструйся

Щодо відстрочки від мобілізації для здобувачів освіти


У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт № 9672, який передбачає внесення змін до Закону України від 21 жовтня 1993 року № 3543-XII «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» (далі — Закон № 3543) щодо скасування відстрочки для деяких здобувачів освіти.

Жителі Житомирщини скаржаться, начебто Житомирський районний ТЦК та СП відмовляє у відстрочці від мобілізації здобувачам освіти магістратури денної форми навчання. Здобувачам освіти вручають повістку та направляють для проходження військово-лікарської комісії.

Раніше писали: Яким категоріям студентів можуть скасувати відстрочку від мобілізації?

Зміни до Закону № 3543 не прийняті, а громадянам вручають повістки для того, щоб вони оновили дані та підтвердили факт навчання у навчальному закладі.

Відповідно до Закону України від 25 березня 1992 року № 2232-XII «Про військовий обов’язок і військову службу», всі, хто навчається, зобов’язані щороку до 1 жовтня подавати у районні (міські) ТЦК та СП документи, довідку з відповідного навчального закладу.

Раніше писали: Здобувачі освіти, які навчаються на платній основі зможуть добровільно мобілізуватися та навчатися безкоштовно: законопроєкт № 9672-1

Насправді, громадяни України які прибувають в ТЦК та СП для отримання відстрочки від мобілізації, направляються на ВЛК для обстеження та встановлення факту придатності до військової служби. Адже лише придатним надається відстрочка, а не придатні виключається з військового обліку.

Журнал обліку результатів перевірки стану військового обліку
Формат (розмір): 210×297 мм • Обсяг: 60 с.

Джерело: Служба зв’язків з громадськістю Житомирського обласного ТЦК та СП

Курс «Підвищення кваліфікації з військового обліку»

Матеріали до теми


Вийшов спецвипуск від журналу «КАДРОВИК.UA» № 1, 2024 «Прийняття працівників на роботу»
Вже доступне актуальне й унікальне тематичне видання від експертів журналу «КАДРОВИК.UA» — спецвипуск «Прийняття працівників на роботу». Цей спецвипуск зробить ...
Кабмін готує електронне бронювання від мобілізації через «Дію»
Кабінет Міністрів повернувся до ідеї електронного бронювання військовозобов’язаних через «Дію», яка обговорювалася восени минулого року. Головна відмінність такого підходу – ...